1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakanlık 30 bin atama dedi: Okullarda temizlik sorunu sürüyor

Bakanlık 30 bin atama dedi: Okullarda temizlik sorunu sürüyor

featured
service

30 bin temizlik personelin başvuru süreçleri ve atama durumu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, eğitim kurumlarının temizlik ihtiyacını karşılamak üzere 30 bin yeni temizlik görevlisi ataması yapılacağını duyurdu. Bakan Işıkhan, aynı zamanda, temizlik personelinin ücretlerinin artırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bu adım, öğrenci ve öğretmenlerin sağlıklı bir eğitim ortamında bulunmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Son dönemde bazı okullarda velilerin dönüşümlü olarak temizlik yaptığı iddiaları gündeme gelmişken, Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Geçen hafta, 30 bin temizlik personeli alınacağını açıklayan bakanlık, bu sayede okullardaki hijyen standartlarını artırmayı hedefliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen 30 bin temizlik işçisi kontenjanıyla ilgili, “Bu kontenjanları Milli Eğitim Bakanlığımıza verdik. Şartları valiliklerimiz iş birliği içinde belirleyecek,” şeklinde bilgi verdi.

Ayrıca, İşgücü Uyum Programı kapsamındaki günlük 566 lira olan harçlıkların yetersizliği hakkında da açıklamalarda bulunan Işıkhan, “Ücretlerin artırılması konusunda çalışmalarımız sürüyor,” dedi. Bu adımlar, okullarda daha sağlıklı bir öğrenim ortamı oluşturmayı amaçlıyor.

Okullardaki temizlik görevlileri, geçen yıl 17 bin lira olan asgari ücret alıyordu. Bu dönem ise sistem değişti.

Personelin İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı’ndan karşılanmasına karar verildi. Haftada üç gün ve azami 22,5 saat çalışma süresi öngörüldü.

Ücret ayda 8 bin 447 lira olunca yeterli personel bulunamadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakanlık 30 bin atama dedi: Okullarda temizlik sorunu sürüyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz