Bakanlık koruma altındaki çocukların tarikat kampına gönderildiğini doğruladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sol Haber’de yer alan habere göre, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler Şehir Müdürlüğü mesullüğündeki çocuk konutlarında kalan devlet gözetmesindeki çocuklar, bir kamu görevlisinin refakati olmadan, Mutlu Yuva Derneği’nin tertip ettiği 40 günlük eğitim kampına alındı. Dernek, Nur Cemaati’nin bir kolu olan Suffa Vakfı’yla bağlantılı.

Kamp, 3 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında, Güngören ilçesinde faaliyet gösteren Özel Gündüzalp Erkek Talebe Yurdu’nda asıllaştırılıyor. Mutlu Yuva Derneği tarafından seçilen ve gelecek yarıyılda “ağabeylik mesullüğü” verebilecekleri gençlere odaklanan “yaz kampı”, kamu teftişinden geçmeden sürüyor.

Türkiye’nin bir hayli şehrinde faaliyet yürüten Mutlu Yuva Derneği’nin internet sitesinde, bugüne kadar 140 çocuk evinde çalışma yürüttüğünü belirten dernek yönetimi, kendi çocuk konutlarını açtığını, personelini kendilerinin seçtiğini ifade ediyorlar. 

2828 Sosyal Hizmetler Kanunu’na göre, çocuk konutları ve eş emelli merkezleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açabilir. Ancak teftişle beraber sivil toplum teşkilatlarından destek alabilir. 

Haberde, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler Şehir Müdürlüğü’nde çalışan kamu personelinin mevzubahisi yurdun kamu teftişinden geçmediğini söylediği aktarıldı. 

Derneğin idare heyeti başkanı 22. Yarıyıl ve 23. Yarıyıl AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt ve idare heyeti abonelerinden biriyse Merkez Valisi Abdülkadir Yazıcı. Sol Haber’in görüştüğü kamu personeli, Merkez Valisi Yazıcı’nın nüfuzunu kullanarak müdürlükler üzerinde baskı oluşturduğunu ifade ediyor. 

Kaynaklara göre derneğin nüfuzunun vardığı son misal, Yazıcı’nın İstanbul Şehir Müdürlüğü yetkililerinden 3-5 yaş arası ailesini kaybetmiş çocukların bilgisini çekinmeksizin arz etmesi. Bu arz, zelzelede öksüz kalmış devlet gözetmesine yoksul çocukların, Erim Cemaati’nin yurtlarına izinsiz, evraksız bir içimde götürülmesini uslara getiriyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, haberle alakalı olarak yazılı açıklama yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakanlık koruma altındaki çocukların tarikat kampına gönderildiğini doğruladı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz