1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakanlıktan tüm çocuklara güzel haber! Her çocuk faydalananabilecek: Uygulamayı indirmek yetiyor

Bakanlıktan tüm çocuklara güzel haber! Her çocuk faydalananabilecek: Uygulamayı indirmek yetiyor

featured
service

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında, çocukların masallara erişimini kolaylaştıran “Masal Masal Türkiye” isimli mobil uygulama hazırlandı. Bu uygulama sayesinde çocuklar, Türk masallarını illerine veya türlerine göre seçip okuyabilirken, dinlemeyi tercih edenler için İstanbul Türkçesi ve yöre ağızlarına uygun olarak seslendirilmiş masallara da ulaşabilecekler.

“Masal Masal Türkiye” uygulaması, içerik ve teknik özellikleri ile benzerlerinden bir adım önde yer alıyor. Kullanıcı geri bildirimlerine göre sürekli geliştirilen ve zenginleştirilen uygulama, sadece Türk çocukları için değil, dünya çocukları için de İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Farsça, Rusça, İspanyolca ve Japonca çeviri ve seslendirme çalışmalarıyla uluslararası erişim sağlıyor.

“Türk Masal Külliyatı Projesi” kapsamında şu ana kadar 25 masal İstanbul Türkçesi ve 21 yöre ağızlarıyla seslendirilmiştir. Mobil uygulama ayrıca, işitme ve görme engelli çocuklar için de erişilebilirlik sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. 10 masal, görme engelli çocuklar için Braille alfabesiyle hazırlanırken, işitme engelli çocuklar için altyapı çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca, masalların animasyon uyarlamaları da yapılacak.

İş birliği protokolü çerçevesinde bu yıl içinde tiyatro, kukla, müzik ve diğer güzel sanatlar ile edebiyat alanında çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Geleneksel Türk kültürünün önemli unsurlarından olan masal anlatıcılığı ve meddahlık geleneğini yaşatmak amacıyla bir “Masal ve Meddah Şenliği” düzenlenmiştir.

Proje kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Çocuklar için Türk Masallarından Seçmeler” isimli 1.500 kitabı içeren 300 masal kitabı seti, çocuk bakım kuruluşlarına gönderilmiştir. Ayrıca, devlet himayesindeki 0-8 yaş arası çocukların bilişsel gelişimlerini desteklemek amacıyla “Masal Anlatıcılığı Eğitimi Kursu” çevrim içi ve ücretsiz olarak sunulacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakanlıktan tüm çocuklara güzel haber! Her çocuk faydalananabilecek: Uygulamayı indirmek yetiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz