1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bankalara para yatıracaklar dikkat! Artık herkese mecburi oluyor: İslam Memiş duyurdu

Bankalara para yatıracaklar dikkat! Artık herkese mecburi oluyor: İslam Memiş duyurdu

featured
service

Yeni Söke’nin haberine göre; yeni düzenlemede bankalarda döviz bozdurma, altın satışı ya da gayrimenkul işlemleri gibi para hareketlerinde müşterilerin işlemlerini belgelendirmesi zorunlu hale getirildi. Örneğin, döviz bozdurma işlemleri için döviz fişi, altın satışı için fatura ya da ev ve araba gibi mülklerin satış belgeleri bankalardan talep edilecek. İslam Memiş, daha önce bu sorgulamaların yapıldığını ancak tam anlamıyla uygulanmadığını belirterek, bankaların artık müşterilerden paranın kaynağına dair belgeler isteme konusunda çok daha titiz olacağını vurguladı. Banka çalışanları, işlemlerin gerekçesini sorma yetkisine sahip olacak.

İslam Memiş, sadece nakit işlemler değil, aynı zamanda dijital paraya geçiş sürecine de dikkat çekti. Memiş’in açıklamalarına göre, önümüzdeki yıllarda kağıt paraların dolaşımı azalacak ve dijital para birimleri daha yaygın hale gelecek.

İslam Memiş, özellikle yüklü miktarda nakit parayla işlem yapmak isteyenleri uyararak, bankalara götürülecek nakit paraların belgelendirilmesinin artık zorunlu hale geldiğini belirtti. Memiş, belgelenemeyen veya kaynağı açıklanamayan paralarla işlem yapmanın zorlaştığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bankalara para yatıracaklar dikkat! Artık herkese mecburi oluyor: İslam Memiş duyurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz