1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başakşehir Tapu Müdürlüğünde Rüşvet Operasyonu: 17 Gözaltı

Başakşehir Tapu Müdürlüğünde Rüşvet Operasyonu: 17 Gözaltı

featured
service

Başakşehir Tapu Müdürlüğü’nde yapılan usulsüz işlemlere yönelik düzenlenen operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam etmekte.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, 2020 yılına dayanan rüşvet karşılığı işlem yapıldığı iddialarını kapsamaktadır. Operasyonda, Başakşehir Tapu Müdürlüğü’nde görevli çeşitli yetkililer ve yardımcı personel de yer almakta.

Gözaltına alınan 17 şüpheli arasında, tapu müdürleri K.Ü. ve R.K, tapu müdür yardımcıları S.İ. ve Ü.T, tapu memurları B.K. ve S.A, 6 emlakçı, 1 güvenlik görevlisi ve 1 temizlik görevlisi bulunmaktadır. Bu kişilerin emniyetteki işlemleri henüz tamamlanmamıştır.

İstanbul’un yanı sıra İzmir, Bursa ve Şırnak’ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, şüphelilerin tapu müdürlüğünden usulsüz evrak temin ettikleri ve emlakçıların parayı güvenlik ve temizlik görevlileri aracılığıyla tapu görevlilerine ulaştırdıkları tespit edilmiştir.

Gözaltına alınan şüphelilerin, suça konu usulsüz tapu işlemlerinden yaklaşık 1 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlenmiştir. Şüphelilerin, 19 Ağustos Pazartesi günü Küçükçekmece Adliyesine sevk edilmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başakşehir Tapu Müdürlüğünde Rüşvet Operasyonu: 17 Gözaltı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz