1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başakşehir’den ABD’ye Uzanan Bir Kaçakçılık Hikayesi… Her Şey Dahil 12 Bin 500 Dolar!

Başakşehir’den ABD’ye Uzanan Bir Kaçakçılık Hikayesi… Her Şey Dahil 12 Bin 500 Dolar!

featured
service

ALTAN SANCAR – ALİ MACİT | Türkiye’nin dışında yeni bir yaşam arayışında olanların sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye’den ayrılmak isteyenlerin ana hedefini Avrupa ülkeleri oluştururken; yeni gözde ise ABD ve Kanada… Fakat bu iki ülkeye gitmek o kadar da kolay değil. Bu yüzden birçok kişi yasadışı yollara başvurmayı tercih ediyor. Bu yolların başında ise Meksika sınırından ABD’ye girmek geliyor.

Zaman içerisinde Meksika’nın Türkiye’den gelenlerin büyük bölümünü uçaktan indikten sonra ülkeye ayak basmadan sınır dışı etmesi, bu yola başvuranları ve insan kaçakçılarını farklı yollara itiyor. Bu yollardan biri ise İstanbul’un Başakşehir ilçesindeki bir otomobil galerisinden geçiyor. Bu noktadan başlayan iki haftalık yolculuk sonunda ABD’ye uzanıyor.

Türkiye’den ABD’ye iki haftalık bir yolculuk ile ulaşılabildiğine dair çok sayıda iddia gündeme geldikten sonra, bu yola başvuran M.D isimli bir Türk vatandaşına ulaştık. ABD’de bir dondurmacıda çalışan M.D, isminin açık yazılmasını istemeyerek ABD’ye nasıl ulaştığını anlattı. M.D, uzun uğraşlar sonucu ABD’de yaşayan kuzenlerinin yanına gitmeyi başardığını söylerken, bu yolculuk için cebinden 14 bin 500 dolar çıktığını da anlatıyor. Kuzenlerini de ABD’ye gönderen bir şebeke ile iletişime geçtiğini, kendisine bir ABD numarası verildiğini ve bu numaradan ‘Devran’ isimli şahıs ile görüştüğünü ve kısa süre içinde yolculuğa başladığını söylüyor.

Yolculuğa İstanbul’dan bindiği uçak ile başladığını, Kuveyt’e indiğini ve daha öne ayarlanan bir motelde bir gün geçirdikten sonra Etiyopya aktarmalı Brezilya’ya gittiğini, ardından Guatemala veya El Salvador’a gittiğini kısa kısa geçerek anlatıyor. Burada kendisine ulaşan polislerin yardımı ile Meksika’ya girdiğini ve rotayı koruyarak dört günlük beklemenin ardından ABD sınırını koşarak geçtiğini ve kısa süre içinde de gözaltına alındığını belirtti. Bu andan sonrasını ise kendisi anlatıyor. Ayrıntı istesek de vermiyor, yalnızca bir numara paylaşıyor. Numara ABD numarası olunca, şebekenin başının ABD’de mi olduğunu soruyoruz. M.D ‘Hayır’ yanıtını vererek, “Türkiye’de ulaşırsanız konuşur” diyor.

Verdiği telefon numarasına mesaj atarak, ABD’ye gitme isteğimizi dile getiriyorum. Bir süre sonra cevap geliyor. Konuşmayı olduğu gibi paylaşıyoruz, çünkü ilerleyen bölümlerde okuyacaklarınızı anlatmanın başka bir yolu yok:

-Amerika’ya gitmek için yazıyorum. Şartlar yol ve ücret nedir?

Kaçakçı: Ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz?

-Size bağlı. Nereden gideceğiz?

K: Meksika tijuana

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başakşehir’den ABD’ye Uzanan Bir Kaçakçılık Hikayesi… Her Şey Dahil 12 Bin 500 Dolar!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz