Başkan Arce, ‘kendi kendine darbe’ iddialarını sert bir dille yalanladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Luis Arce, La Paz’daki Devlet Başkanlığı konutu Casa Grande Pueblo’da düzenlediği basın toplantısında, eski ordu komutanı Jose Zuniga’nın iddialarına ve bazı medya kuruluşlarının “kendi kendine darbe planladı” haberlerine cevap verdi.

Zuniga’nın başını çektiği darbe girişimine dikkat çeken Arce, “Bu nasıl bir kendi kendine darbe planlaması olabilir? Zuniga kendi inisiyatifiyle hareket etti.” ifadesini kullandı. Arce, Zuniga’nın darbe girişiminin kendi talimatıyla olduğu yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti.

Arce, Zuniga’nın kendisine yönelttiği suçlamaları son derece “çirkin” olarak nitelendirdi. Zuniga, Arce’yi, popülerlik kazanmak için darbe planladığını öne sürmekle suçluyordu. Arce, bu suçlamalar karşısında şunları söyledi: “Ben halkın kanıyla popülerlik kazanacak bir siyasetçi değilim.”

Bolivya’nın eski Devlet Başkanı Evo Morales ile darbe girişiminden önce telefonla konuştuğunu belirten Arce, Morales’i yaklaşan tehlikeye karşı uyardığını ifade etti. Arce, “Evet, onunla farklılıklarımız olabilir, ancak önlemini alması için kendisiyle iletişime geçtim. Darbenin yaklaşmakta olduğunu gördük ve Evo yoldaşla telefonda kısa bir görüşme gerçekleştirdim. Bana geldikleri gibi (darbeci askerleri kastederek) ona da gideceklerdi.” dedi.

Arce, darbe girişimi öncesinde silahlı kuvvetlerde olağan dışı hareketlenmeler gözlemlediklerini ve bu durumun yaklaşan tehlikeyi işaret ettiğini belirtti. “Silahlı kuvvetlerde bir süredir normal olmayan faaliyetler vardı ve bu durum, bizi olacakları tahmin etmeye itti,” şeklinde konuştu.

Gazetecilere konuşan Zuniga, gözaltına alınmadan kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, masum olduğunu ve Arce ile geçtiğimiz pazar günü bir araya geldiklerini söyledi. Zuniga, “Devlet Başkanı, bana durumun çok kötü olduğunu ve ülkenin son derece kritik bir süreçten geçtiğinden bahsetti. ‘Popülaritemin yeniden yükselmesi için bir şeyler yapmalıyız.’ dedi.” iddiasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Arce, ‘kendi kendine darbe’ iddialarını sert bir dille yalanladı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz