Tarım yapılan arazilerin %90’ı buğdaydan oluşurken hasat yaklaşık 80.000 dekarlık ekili alanda gerçekleştiriliyor. 18 biçerdöver, 7 kamyon ve 30 işçi ile gerçekleştirilen hasat işlemlerinde emeklerin karşılığı da alınıyor. Teknolojik araçlar yardımıyla özenle yapılan hasat işlemleri Türk ekonomisine de ciddi bir katkı sağlıyor.
TİGEM Polatlı İşletmesi Müdürlüğü’nde Bitki Üretim Müdür Yardımcısı Evren Albayrak, İHA muhabirine yaptığı açıklamalar da işletmeye bağlı olarak yılda yaklaşık 15 ila 20 ton arasında tohumluk üretim yapıldığını söyledi. İklim koşullarına göre değişiklik gösteren verimin kurak ve yağışlı yıllarda azalmış ve artmış olduğunu belirten Albayrak, “Reis, bezostaja ve tosunbey ekmeklik buğday çeşitlerini üretmeye devam etmekteyiz. Bununla birlikte bu yıl selamibey ve karakılçık adında yerel çeşidimizi üretim desenimize koymuş bulunmaktayız. Söz konusu çeşitlerin üretim çalışmaları bittikten sonra üretim desenimize girmeye devam edecektir” dedi.
18 biçerdöver, yedi kamyon ve 30 işçinin hububat hasadına devam ettiğini ifade eden Albayrak, mahsul tohumlarının saatte 20 ton model tohum hazırlama tesisinde elenerek ve paketlenerek Türkiye’nin dört bir yanında çiftçilere sunulduğunu söyledi. Dağıtılan tohumların ülkede yaklaşık 450.000 dekar ekili alana tekabül ettiğini aktaran Albayrak, Polatlı işletmesinin özelliklerine de değindi.
TİGEM’e ait Polatlı’da bulunan işletmenin yaklaşık 211 bin dekarlık alan ile 4 büyük işletme olduğunu söyleyen Albayrak, “Biz 211 bin dekar alanda 180 bin dekarda tarla bitkileri, kalan araziler ise mera ve tarım dışı olarak kullanılmaktadır” dedi. Albayrak hasat sürecinin ise 15 ila 20 gün içerisinde tamamlanacağını vurguladı.
Yorumlar kapalı.