1. Haberler
  2. Gündem
  3. Batı Şeria’da Filistinli Kısiyye Ailesinin Mücadelesi

Batı Şeria’da Filistinli Kısiyye Ailesinin Mücadelesi

service

Batı Şeria’nın Mahrur Vadisi’nde, kendi arazileri üzerinde hak iddia eden Kısiyye ailesinin mücadelesi sürüyor. İsrail askerleri, ailenin topraklarına destek olmak isteyen gruplara engel olmaya devam ediyor.

Beytüllahim’e bağlı Mahrur Vadisi’nde toplanan Filistinli, İsrailli ve uluslararası aktivistler, Kısiyye ailesinin mücadelesine destek vermek amacıyla bir araya geldiler. Etkinliğe Hristiyan din adamlarının yanı sıra, ‘Barış Yanlısı Hahamlar’ isimli Yahudi aktivist grubu da katıldı.

Ancak İsrail askerleri, 1 Ekim 2024’e kadar askeri bölge ilan edilen bu alana yürüyüş düzenlenmesine izin vermedi.

Kısiyye ailesinin reisi Remzi Kısiyye, arazilerinin tapusunun İsrail mahkemesince onaylandığını, ancak buna rağmen İsraillilerin ordunun korumasında topraklarına el koymaya çalıştıklarını açıkladı. Aile, 2019 yılında evlerinin ve işletmelerinin yıkılmasıyla büyük bir kayıp yaşadı.

Bu arada, Alice Kısiyye, yapılan mahkeme kararlarına rağmen aşırı sağcı bakanların desteklediği fanatik grupların, topraklarını gasbetmesi için baskı yapmaya devam ettiğini vurguladı.

İsrail hükümeti, Batı Şeria’nın güney kısmında yeni bir yerleşim birimi kurma hazırlığındadır. Bu durum, Filistin halkının topraklarına yönelik tehditleri artırmaktadır. Peace Now isimli bir sivil toplum kuruluşu, bu yeni yerleşim planının UNESCO dünya kültür mirası statüsüne sahip bölgelere büyük bir tehdit olduğuna dikkat çekiyor.

Yapılan açıklamalarda, İsrail’in bu tür yerleşim planlarıyla toprak gasbını sürdürdüğü ve Filistinlilerin mülklerine erişimini daha da zorlaştırdığı ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Batı Şeria’da Filistinli Kısiyye Ailesinin Mücadelesi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz