1. Haberler
  2. Gündem
  3. Batı Trakya’da İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Batı Trakya’da İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı

featured
service

Batı Trakya’nın Şahin köyünde, İran’ın başkenti Tahran’da suikaste uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı, ikindi namazının ardından gerçekleştirildi ve çok sayıda kişi bu törene katıldı.

Cenaze namazını İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa kıldırdı. Heniyye’nin hayatını kaybetmesi, bölgedeki insanların yoğun tepkisini topladı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da da, Heniyye’nin suikastine karşı protesto gösterileri yapıldı. Sintagma Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, İsrail karşıtı sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

Hamas lideri İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz sabahı Heniyye’nin kaldığı konuta bir saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Suikasttan İsrail sorumlu tutuldu ancak İsrailli yetkililer bu konuya dair herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

İsmail Heniyye, 6 Mayıs 2017 tarihinde Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’ın yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Batı Trakya’da İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz