1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bayram ikramiyesine sürpriz zam gelir mi? Emeklileri heyecanlandıran kulis! Zam için bütçe çalışması yapılıyor iddiası

Bayram ikramiyesine sürpriz zam gelir mi? Emeklileri heyecanlandıran kulis! Zam için bütçe çalışması yapılıyor iddiası

featured
service

Show Haber’de yer alan habere göre, Ankara kulisleri bir kez daha hareketlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan yeni rapor, bayram ikramiyelerine zam geliyor iddialarını da beraberinde getirdi.

Geçen sene 2 bin TL olan bayram ikramiyesi 2024 yılında 3 bin TL’ye yükseltilmişti. Kurban Bayramı yaklaşırken emekli de bir kez daha beklenti oluştu. Milyonların refahını artırmak için çalışmalar devam ederken ‘ikramiyeye zam’ seçeneği de masada yer alıyor.

Alışveriş kartından fatura indirimine, ulaşım yardımından finans desteğine birçok şeyi barından Emekliye Refah Paketi Düzenlemesi’nin önümüzdeki günlerde gündeme gelmesi bekleniyor.

AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının hazırladığı raporda, bayram ikramiyelerinin enflasyona karşı korunması yer alırken farklı zam oranları üzerinden bütçeye maliyeti hesaplanıyor. Yine yüzde 50 zam yapılması halinde ikramiye tutarı 4 bin 500 TL’ye çıkacak. İkramiyeye güncelleme olup olmayacağı önümüzdeki günlerde yanıt bulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı’nın ardından emekli bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran 2024 tarihlerinde hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyesi ödeme tarihlerine ilişkin şunları söyledi:

“Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacak.

Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bayram ikramiyesine sürpriz zam gelir mi? Emeklileri heyecanlandıran kulis! Zam için bütçe çalışması yapılıyor iddiası
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz