Bayram sonrası Meclis’te yoğun mesai: 9. Yargı Paketi, kripto para, ruhsatsız silah…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis Genel Kurulu’nun nisan ayı gündemini, daha önce komisyonlarda kabul edilen turizm ve enerji teklifleri oluşturacak. Enerji teklifi kapsamında, yerli üretim ve çeşitli kaynaklardan ithal edilen doğal gazın sıvılaştırılarak dünya pazarlarına sunulması sağlanacak. Enerji verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan projeler de desteklenecek ve yenilenebilir enerji üretimi için belirli alanlarda santraller kurulabilecek.

TRT Haber’de yer alan habere göre; Turizmle ilgili kanun teklifinde ise turist rehberliğine ilişkin düzenlemeler yer alacak. Mesleğe kabul şartlarını yerine getiren adaylar, yabancı dil yeterlilik belgesine sahip olmasalar bile Türkçe turist rehberi olabilecek. Seyahat acenteleri, müşterileri bilgileri dışında başka bir işletmeye yönlendirirse, belgeleri iptal edilecek ve acentelik yapma hakkı 5 yıl süreyle askıya alınacak.

Ayrıca, kripto varlıklara ilişkin bir kanun teklifi Meclis’e sunulacak. Bu teklifle kripto varlıkların hukuki tanımı yapılacak ve ihraç, dağıtım ve alım satım süreçlerine ilişkin kurallar belirlenecek.

İçişleri Bakanlığı ile ilgili bir kanun teklifi de Mayıs ayında Meclis’e sunulacak. Bu teklifte “vahim silah” olarak adlandırılan “otomatik silahların” tüm parçalarının ruhsata tabi olması öngörülüyor. Böylece ruhsatsız silah temin edenlerin cezaları artırılacak.

Ayrıca, Mayıs ayında 9’uncu yargı paketinin de Meclis gündemine geleceği planlanıyor. Pakette cezasızlık algısının kırılmasına yönelik düzenlemeler bulunacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bayram sonrası Meclis’te yoğun mesai: 9. Yargı Paketi, kripto para, ruhsatsız silah…

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz