1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bayram tatilinde yola çıkacaklar dikkat! Bu hatayı sakın yapmayın: Kaza riskini artırıyor

Bayram tatilinde yola çıkacaklar dikkat! Bu hatayı sakın yapmayın: Kaza riskini artırıyor

featured
service

1 Nisan itibarıyla kış lastiği kullanma zorunluluğunun sona ermesiyle birlikte sürücülere yaz lastiklerini takma çağrısı yapıldı. Özellikle 31 Mart seçimleri ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde yola çıkacak sürücülerin bu önlemlere dikkat etmeleri tavsiye ediliyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak “Yaz döneminde kış lastiği hem yıpranır hem de ömrü kısalır. Güvenli ve konforlu sürüş için kışın kışlık, yazın yazlık lastik tercih edilmesi gerekiyor.”

Erkoç, 1 Nisan’dan itibaren kış lastikleri yerine yaz lastiklerinin kullanılması gerektiğini vurgulayarak, mevsimine uygun lastik kullanmanın sürücüler için önemli olduğunu belirtti ve “Raflarda uzun süre bekletilen, ömrü dolmuş lastikler özelliğini kaybeder ve balans tutmaz.” dedi.

Ayrıca, kış lastiklerinin sıcak havalarda aşınma ve yıpranma riskinin arttığını söyleyen Erkoç,“31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve Ramazan Bayramı dolayısıyla özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşlarımız, hem yaz lastiklerini taktırmalı hem de yazlık bakımlarını yaptırmalı.” uyarısında bulundu. Erkoç, gerekli bakımların aksatılmaması gerektiğine vurgu yaparak “Söz konusu bakımları düzenli olarak yaptırırsak araçlarımız yolda kalmaz, herhangi bir olumsuzluk da yaşanmaz. Bayram tatili için yollarda yoğunluk da olacaktır. Sürücülerimizin dikkatli olması, trafikte aceleci davranmaması kazaların yaşanmasını engelleyecektir. Şimdiden yola çıkacaklara hayırlı ve güvenli sürüşler diliyorum.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bayram tatilinde yola çıkacaklar dikkat! Bu hatayı sakın yapmayın: Kaza riskini artırıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz