1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bayramda en çok kaza bu noktalarda oldu: İşte 20 tehlikeli nokta

Bayramda en çok kaza bu noktalarda oldu: İşte 20 tehlikeli nokta

featured
service

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimler, en çok trafik kazası yaşanan kara yollarını belirledi ve ilgili valiliklere de bildirdi. 2021’den 2024’e kadar olan Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinde devlet kara yollarında meydana gelen trafik kazaları incelendi ve Türkiye genelinde 20 kara nokta tespit edildi.

Antalya Vali Vekili Hulusi Arat, bayram boyunca ülke genelinde 12 binin üzerinde trafik timi ve tüm mobil araçların yollarda olacağını belirtti. Arat, EDS’lerin de açık olacağını ve hız limitlerinin düşürülerek sürücülerin dikkatinin dağılmasını önlemeye çalışacaklarını söyledi. “Maksat ceza yazmak değil, kazaları önlemek,” diyen Arat, özellikle yolcu otobüslerinde emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekti.

Arat, bayram tatilinde trafik kazalarının yoğun yaşandığı 20 kara nokta şöyle sıraladı:

1- Antalya: Beyşehir-Antalya devlet yol ayrımı ile Akseki devlet yol ayrımı arası, Manavgat Bölge Trafik. Yol uzunluğu 38 km, kaza sayısı 35, kaza yoğunluğu 0,92.

2- Balıkesir: Çanakkale-Balıkesir il sınırı ile Balıkesir devlet yolu ayrımı arası, Edremit Bölge Trafik. Yol uzunluğu 36 km, kaza sayısı 32, kaza yoğunluğu 0,89.

3- Samsun: Sinop-Samsun devlet yolu ayrımı ile Ladik devlet yolu ayrımı Toptepe arası, Samsun Bölge Trafik. Yol uzunluğu 57 km, kaza sayısı 50, kaza yoğunluğu 0,88.

4- İstanbul: Çatalca devlet yolu ayrımı ile Tekirdağ-İstanbul il sınırı arası, Silivri Bölge Trafik. Yol uzunluğu 52 km, kaza sayısı 45, kaza yoğunluğu 0,87.

5- Mersin: Mut devlet yolu ayrımı ile Silifke Çeşmeli Kavşağı arası, Mersin Bölge Trafik. Yol uzunluğu 61 km, kaza sayısı 52, kaza yoğunluğu 0,85.

6- Ankara: Ankara çevre otoyolu ayrımı ile Ankara-Kırıkkale il sınırı arası, Ankara Bölge Trafik. Yol uzunluğu 37 km, kaza sayısı 31, kaza yoğunluğu 0,84.

7- Antalya: Akseki devlet yol ayrımı ile Demirtaş il yolu ayrımı arası, Alanya Bölge Trafik. Yol uzunluğu 70 km, kaza sayısı 57, kaza yoğunluğu 0,81.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bayramda en çok kaza bu noktalarda oldu: İşte 20 tehlikeli nokta
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz