1. Haberler
  2. Gündem
  3. BBP Genel Başkanı Destici: Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını unutmayacağız

BBP Genel Başkanı Destici: Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını unutmayacağız

featured
service

Destici, Kongre Başkanı, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, milli meclisin ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kongre üyeleri ile tüm şehit ve gazileri rahmetle andı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı Kurtuluş Savaşı’nın bir nevi başlangıcının kararlaştırıldığı Sivas Kongresi’nin, diğer kongrelerden daha önemli olduğunu belirten Destici, şöyle konuştu:

“Sivas Kongresi’nde alınan kararlardan biri vatan bir bütündür, parçalanamaz. İkincisi manda ve himaye kabul edilemez. Üçüncüsü bir milli meclisin kurulması gerekliliği. Dördüncüsü de Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcının burada tasarlanmış olması. 18 Aralık’ta Mustafa Kemal ve arkadaşları Ankara’ya uğurlandıktan sonra burada alınan kararlar Ankara’da hayat bulmuş ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Daha sonra Atatürk’ün söylediği gibi ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır’ sözüyle Anadolu’nun tüm sathında ve tüm işgal edilen bölgelerin kurtarılması amacıyla topyekun bir savaş yürütülmüş, 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta zafer olarak neticelenmiştir.”

Türk milletinin geçmişteki şanlı tarihini unutmayacaklarını dile getiren Destici, şunları kaydetti:

“Evet bizler Türk milletinin evlatları olarak ne geçmiş şanlı tarihimizi ne de yaşadığımız zorlukları unutmayacağız. Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını da unutmayacağız. Bir şeyi daha unutmayacağız ki o da Misakımilli sınırlarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asli sınırları olduğunu ve bir gün mutlaka bu sınırlara kavuşacağımızı da unutmayacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BBP Genel Başkanı Destici: Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını unutmayacağız
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz