1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bebek katili Fırat Sarı televizyon programına da katılmış: Konu yenidoğan bebekler…

Bebek katili Fırat Sarı televizyon programına da katılmış: Konu yenidoğan bebekler…

featured
service

Yenidoğan bebek çetesine yönelik hazırlanan iddianamede, örgütün lideri olarak doktor Fırat Sarı tespit edildi. Bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan çetenin lideri Fırat Sarı’nın, YouTube üzerinden yayınlanan bir programa katılarak yenidoğan bebeklerle ilgili konuştuğu öğrenildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) günlük 8 bin lira alabilmek için yeni doğan bebekleri yoğun bakımda tutan çete tepkilerin odağında. 47 şüphelinin yer aldığı iddianamede 19 hastane ve sağlık şirketi sorumlu gösteriliyor. İddianamede, ölen 10 bebek “maktul”, 5 kişi “müşteki”, SGK İstanbul İl Müdürlüğü “suçtan zarar gören”, 19 hastane ve sağlık şirketi “malen sorumlu”, 47 kişi de “şüpheli” olarak yer aldı.Doktor şüpheli Fırat Sarı’nın elebaşısı olduğu suç örgütünün sevk ve idaresini doktor şüpheli İlker Gönen ile 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in yaptığı belirtilen iddianamede, suç örgütünün esas amacının işletmesini devir aldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemini bertaraf ederek doluluğunu sağlamak, hastaların basamaklarıyla oynama yaparak SGK’den üst sınırdan ödeme almak olduğu aktarıldı.

Bir sosyal medya platformunda Trakya Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans yaptığını belirten Fırat Sarı’nın, Esenyurt’taki Reyap Hastanesi’nde çocuk doktoru olarak görev yaptığı ve aynı zamanda Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi olduğu ortaya çıktı.

Yenidoğan çetesinin lideri olduğu iddia edilen Dr. Fırat Sarı’nın, YouTube’da yayınlanan bir programa katıldığı belirlendi. Programda “Yenidoğan Nedir?” başlığı altında gerçekleştirilen yayında Sarı’nın izleyicilerden gelen soruları yanıtladığı ortaya çıktı. Bu durum, kamuoyunda tepkilere yol açarken, sağlık skandalıyla ilişkilendirilen Sarı’nın böyle bir platformda yer alması dikkat çekti.

Fırat Sarı, programda kendisine yöneltilen “Prematüre bebek nedir, tanımını yapar mısınız?” sorusuna verdiği yanıtla, 40 haftalık bir hamilelik sürecinin ideal olduğunu ancak literatürde 37 haftanın altındaki doğumların prematüre olarak kabul edildiğini belirtti. Sarı, bu sürenin altında doğan bebeklerin erken doğum olarak değerlendirildiğini ifade etti.

İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalli davranışlarda bulunarak kasten ölmelerine neden olan çete hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak fezleke hazırlanmıştı. Fezleke değerlendirme yapılması için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti. Soruşturmanın iddianamesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Mahkemenin iddianameyi inceleme süreci devam ederken örgüt liderlerinden Fırat Sarı’nın ifadesi ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bebek katili Fırat Sarı televizyon programına da katılmış: Konu yenidoğan bebekler…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz