1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bebek öldürenlere aylarca işlem yok, yaka kartı takmayana 100 bin TL ceza

Bebek öldürenlere aylarca işlem yok, yaka kartı takmayana 100 bin TL ceza

featured
service

Türkiye, “Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen ve bebek ticareti yapmakla suçlanan bir suç şebekesine karşı etkin önlem alınmamasıyla sarsılırken, sağlık sektöründeki denetim uygulamalarındaki çelişkiler gündeme oturdu. Sağlık Bakanlığı’nın muayenehanelere yönelik yüksek para cezaları, sektörde adaletsizlik tartışmalarını alevlendirdi. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, küçük usul eksiklikleri için diş hekimlerine kesilen yüksek cezaların, sağlık hizmetlerine erişimi riske attığını belirtti.

İlgezdi’nin yaptığı yazılı açıklamada, diş hekimlerine yönelik verilen cezaların kanunun özüne uymadığı vurgulandı. İlgezdi, yasal mevzuatın, hasta sağlığını tehdit eden durumlarda ceza kesilmesini öngördüğünü ancak hasta güvenliğini tehlikeye atmayan küçük eksiklikler için de ağır cezalar uygulandığını ifade etti. “Yaka kartı takmayan diş hekimine 100 bin lira, onam formundaki eksiklik için 50 bin lira ceza kesiliyor. Denetimlerde bir yandan çifte standart var; polikliniklere uyarı verilirken, muayenehanelere doğrudan ceza kesiliyor,” dedi.

İlgezdi, bu cezaların diş hekimleri üzerindeki mali yükü dayanılmaz hale getirdiğini, bu yüzden birçok muayenehanenin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. İlgezdi, Sağlık Bakanlığı ve il sağlık müdürlüklerinin, Diş Hekimleri Odaları ve Türk Diş Hekimleri Birliği ile iş birliği yapması gerektiğine dikkat çekerek, yaşanan sorunlara duyarsız kalınmasının diş hekimlerinin mesleklerini sürdürememesine neden olabileceğini belirtti.

İlgezdi, diş hekimlerinin hasta sağlığını riske atmayan basit düzenlemelerden dolayı ağır cezalarla karşılaştığını ve bu durumun kamu yararına hizmet etmediğini ifade ederek Sağlık Bakanı’na çağrıda bulundu: “Sağlık Bakanlığı, haksız ve hukuka aykırı bu cezaların önüne geçmeli. Diş hekimlerinin meslek örgütleriyle diyalog kurarak, sektördeki sorunları çözmek için acil adımlar atmalı,” dedi.

Yenidoğan Çetesi gibi büyük suçlarla ilgili gerekli adımlar atılmazken, diş hekimlerine uygulanan cezaların haksız ve adaletsiz olduğuna dikkat çeken İlgezdi, “Bu cezalar sağlık sektöründe huzursuzluk yaratıyor ve adalet duygusunu zedeliyor,” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bebek öldürenlere aylarca işlem yok, yaka kartı takmayana 100 bin TL ceza
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz