Bedenimizle birlikte ruhumuzda terliyor! Uzman isim açıkladı: Psikolojiniz bozulduysa sebebi sıcak hava

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UYKU BOZUKLUĞU, ANKSİYETE VE STRES!Mevsim banalleri üzerinde izleyen sıcaklık seyrinin, ruh sıhhati üzerinde negatif tesirleri olduğuna dikkat toplayan Erdoğan, ”Fazla sıcaklarda uyku bozuklukları çok çoğalıyor ve uyku niteliği düşüyor. Uyku bozukluğunun başlamasıyla bunalım, anksiyete ve endişe gibi hastalıkların çoğalmasına neden oluyor.” dedi.

Erdoğan ayrıca, sıcaklıkların yükselmesiyle beraber bir çok bireyin soluk almakta güçlük sürüklediğini, çarpıntı gibi bazı hastalıkların görülme sıklığının çoğaldığını anlattı. Yaşanılan bu negatif gidişatlar ise panik hücum şikayetlerinde çoğalışa neden oluyor.

BEDENİMİZ DEĞİL RUHUMUZDA TERLİYOR!Uzman ad sıcak havaların şahıslar üzerinde asabiyet vaziyetine yol açtığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

”Sıcakların neden olduğu hiddet ve asaplılık hali tahammülsüzlüğe neden olabiliyor. Sıcaklar yalnızca vücudumuzu değil ruhumuzu da terletiyor. Bu da müzakere ve eşi gidişatlara yol açıyor. Sıcaklar trafik kazalarını da artırabiliyor zira sıcak havalar bireylerde dikkat ve konsantrasyon bozukluğuna neden oluyor.

Dikkat ve konsantrasyon bozukluğu yapmasıyla beraber özellikle yoğun dikkatin ehemmiyetli olduğu trafikte, kazalarda çoğalış görülebiliyor. Bu da sıcağın psikolojik tesirleri açısından oldukça ehemmiyetli bir mevzu olarak karşımıza çıkmakta. İklim krizi hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak hepimizi etkilemekte ve iklim kriziyle çaba etmek için uzmanların ihtarlarına uymamız gerekiyor.

Bireyler, uyku bozukluğunu yaşadığını fark eden, asaplılık, tahammülsüzlük ve dikkat dağınıklığını yaşadığını fark eden fertlerin kesinlikle bir profesyonele destek için müracaat etmelerini öneriyoruz.”

Erdoğan, sıcak havalarda bayanların erkeklere göre daha fazla etkilendiğini ifade ederek, ”Bununla beraber bayanların sıcak havalarda ruhsal etkilenme mevzusunda daha alıngan olduğunu görüyoruz. O surattan bayanlarımızın bu mevzuda dikkatli olmalarını istiyoruz.” dedi.

haber1965.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bedenimizle birlikte ruhumuzda terliyor! Uzman isim açıkladı: Psikolojiniz bozulduysa sebebi sıcak hava

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz