BES-AR Haziran ayı raporu: Yoksulluk sınırı 70 bin 253 liraya ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi’nin (BES-AR) açıkladığı Haziran ayı verilerine göre, 4 kişilik bir memur ailesinin açlık sınırı 25 bin 374 TL oldu.

BES Genel Başkanı Özer Avanaş, bir kişinin yaşam maliyetinin 30 bin 200 TL olduğunu belirtti ve zorunlu aylık harcamaların (gıda, giyim, konut kirası, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık gibi) toplam tutarının yani yoksulluk sınırının 70 bin 253 TL olduğunu ifade etti.

BES-AR’ın araştırmasına göre, kamuda çalışan bekar ve çocuksuz bir kamu emekçisi, gelir vergisi kesintileri sonrası 30 bin 715 TL maaş alıyor ve bu miktar, 30 bin 210 TL olan yaşam maliyetinin sadece 505 TL üstünde kalıyor.

Özer Avanaş, açıklamasında; çalışanların açlık sınırının hemen üzerinde bir maaşa mahkum edildiğini belirtti ve “Bizleri açlık sınırının biraz üzerinde bir ücrete mahkum edenler, bir kez daha bizleri aynı gemideyiz lafazanlığı üzerinden fedakarlık etmeye davet ediyorlar. Buradan bir kez daha sesleniyoruz ve diyoruz ki; bizler sizlerle hiçbir zaman aynı gemide olmadık, olamadık. Çünkü biliyoruz ki sizlerin karlılığı ne zaman düşse, hep aynı gerekçelerle bizleri ve toplumun yoksul kesimlerini seferberlik edasıyla fedakarlığa davet ediyorsunuz, ancak her kriz sonrasında sizler daha fazla servete kavuşuyorsunuz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BES-AR Haziran ayı raporu: Yoksulluk sınırı 70 bin 253 liraya ulaştı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz