1. Haberler
  2. Gündem
  3. Beyaz Saray ve Netanyahu Arasındaki Gazze Ateşkesi Tartışması Devam Ediyor

Beyaz Saray ve Netanyahu Arasındaki Gazze Ateşkesi Tartışması Devam Ediyor

service

Beyaz Saray, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “Gazze’de ateşkes yakın değil” açıklamalarına rağmen ateşkes müzakerelerinin devam ettiğini ve umutlu olduklarını bildirdi.

ABD Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, bir telekonferans ile yaptığı açıklamada, Gazze’deki son durumu ve ateşkes müzakerelerini değerlendirdi. Doha ve Kahire’deki görüşmelerden henüz net bir sonuç çıkmamasına rağmen ilerleme kaydedildiğini belirten Kirby, özellikle esir takası konusunda hâlâ anlaşmazlıkların sürdüğünü ifade etti.

Kirby, Netanyahu’nun “ABD’nin anlaşmanın yüzde 90’ında mutabık kalındığı söylemi doğru değil” ve “Gazze’de ateşkese yakın değiliz” şeklindeki ifadelerine doğrudan yanıt vermekten kaçınarak, “Başbakan kendi adına ve nerede duruyorsa ona göre konuşur. Ancak biz İsrailli muhataplarımızla görüşmelerimize devam edeceğiz. Zor bir süreç olmasına rağmen, bazı tavizler verilirse ateşkes anlaşmasına ulaşmanın mümkün olduğuna inanıyoruz” dedi.

Kirby, hâlâ ateşkes müzakerelerinin sonuçlanmamış olmasından rahatsız olduklarını vurguladı. Netanyahu’nun kamuoyuna yaptığı “anlaşmanın yakın olmadığı” yönündeki açıklamaların sürece yardımcı olmadığını belirtirken, diğer bir ABD’li yetkili, ateşkes anlaşmasının yüzde 90’ının tamamlandığını ve müzakerelerin tutuklularla esirlerin takası ve “Philadelphi Koridoru” ile ilgili sürdüğünü kaydetmişti.

Öte yandan, Netanyahu, Amerikan Fox News kanalında yaptığı açıklamalarda, ABD’nin ateşkes anlaşmasının ilerlemesine dair üslubunu reddederek, mevcut durumda bir ateşkesin yakın olmadığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beyaz Saray ve Netanyahu Arasındaki Gazze Ateşkesi Tartışması Devam Ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz