1. Haberler
  2. Gündem
  3. Beyaz Saray’dan Putin’e Sert Uyarı: Seçimlerimize Karışma

Beyaz Saray’dan Putin’e Sert Uyarı: Seçimlerimize Karışma

service

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD başkanlık seçimlerine dair yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Kirby, Putin’in, “Kamala Harris’i destekleyeceğini” belirtmesine karşı çıkarak, “Putin bizim seçimlerimiz hakkında konuşmayı bırakmalı, nokta.”

Kirby, yaptığı basın brifinginde Putin’in Harris hakkındaki destek ifadelerine sert tepki gösterdi.

John Kirby, ABD’nin yeni başkanının kim olacağına sadece Amerikan halkının karar vereceğini vurgulayarak, “Putin’in bizim seçimlerimiz üzerinde görüş bildirmeye ya da müdahale etmeye cüret etmemesi gerektiğini” belirtti.

Rusya’nın Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomi Forumu’nda konuşan Putin, bir soru üzerine, “Daha önce de belirttiğim gibi, bizim favorimiz Başkan Biden’dı. Şimdi kendisi yarıştan çekildi ama destekçilerinden Bayan Harris’i desteklemesini istedi, dolayısıyla biz de onu destekleyeceğiz.”

Putin ayrıca, “Tabii ki tercih Amerikan halkına aittir ve biz de o karara saygı duyacağız. Favorilere karar vermek bize düşmez, bu Amerikan halkının seçimidir.”Donald Trump’ın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara da değinen Putin, Harris’in neşeli tavırları üzerinden yorum yaparak, “Demek ki her şeyden memnun.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beyaz Saray’dan Putin’e Sert Uyarı: Seçimlerimize Karışma
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz