1. Haberler
  2. Gündem
  3. Beyoğlu’nda tahliye krizi… ‘Belediye el değiştirince kaymakamlık CHP’li yönetimi kovdu’ iddiası

Beyoğlu’nda tahliye krizi… ‘Belediye el değiştirince kaymakamlık CHP’li yönetimi kovdu’ iddiası

featured
service

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde 30 yıl sonra AK Parti’den CHP’ye geçen Beyoğlu Belediyesi, binadan zorla tahliye ediliyor.

Beyoğlu Belediyesi’nin bazı birimleri, 2023 yılı başı itibarıyla, herhangi bir tahsis kararı olmaksızın, idari birimlerin talebi ve varılan mutabakatla Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı’na geçici olarak taşınmıştır. Birimlerin, Beyoğlu Belediyesi’nin devam eden bina inşaatlarının tamamlanmasıyla yeniden Beyoğlu Belediyesi hizmet binalarına taşınması hususunda mutabakata varılmıştır.

Beyoğlu Belediyesi’ne kaymakamlık engeli: Belediye yöneticilerinin binalarına girişi yasaklandı

Beyoğlu Belediyesi’nin bahse konu olan binalarındaki inşaat çalışmaları Temmuz 2024 itibarıyla tamamlanmış ve Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı’ndaki Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, çalışmaları tamamlanan Beyoğlu Belediyesi’ne ait binaya taşınmıştır. Ancak Hükümet Konağı’nı kullanan diğer birimler, Belediye’nin ilgili birimleriyle defaatle iletişime geçilmesine ve gerekli uyarıların yapılmasına rağmen taşınmamıştır.

Beyoğlu Belediyesi’nin ilgili birimlerinin kendi hizmet binalarına taşınması talebinin sebebi; Beyoğlu Tarım İlçe Müdürlüğü ile Beyoğlu Müftülüğü’nün binalarında yapılan deprem incelemesinde binaların acilen boşaltılması gerekecek seviyede depreme karşı riskli çıkmasıdır.

Çevik kuvvet binayı abluka altına alırken, Beyoğlu Belediyesi verdiği hizmetlerin kesintisiz devam etmesi için bina dışında geçici ofisler kurduğu belirtildi.

Konuya ilişkin gerekçeler, ilgili birim yetkililerine birçok kez iletilmişken ve bunun ardından bazı birimlerin taşınması Beyoğlu Belediyesi tarafından sağlanmışken, diğer birimlerin ısrarla tahliye edilmemesi ve olayın medya ve dijital mecralara taşınması, en hafif tabirle iyi niyetle bağdaşmamaktadır.

Beyoğlu Belediyesi’nin ilgili birimlerinin tahliyesi, kendi hizmet binalarına taşıma hususunda gösterdiği özensiz tavır nedeniyle, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın ilgili birimleri tarafından gerçekleştirilmiştir.”

Geçtiğimiz gün Beyoğlu Belediyesi, yöneticilerinin kaymakamlık binasındaki belediye birimlerine girişinin engellendiğini duyurmuştu.Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bu durumun hukuka aykırı olduğu vurgulanırken gerekli yasal adımların atılacağı belirtilmişti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Değerli Beyoğlulular, şu anda belediyemizin bazı yöneticilerinin kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerine girişi engellenmektedir. İlgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız.”

Beyoğlu Çevre Projesi’nin temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimler öncesinde kaymakamlık ve belediyeye tahsis edilen eski kışla binasından Beyoğlu Belediyesi’nin çıkarılmak istenmesine tepki göstermişti. İmamoğlu, “Bu partizan akıl, bütün evlatların, bütün çocukların, bu ülkenin bütün insanlarının en büyük düşmanıdır” dedi.

BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beyoğlu’nda tahliye krizi… ‘Belediye el değiştirince kaymakamlık CHP’li yönetimi kovdu’ iddiası
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz