1. Haberler
  2. Gündem
  3. Biden’dan akıllara durgunluk veren gaf: ‘ABD’nin ilk siyah kadın başkan yardımcısı olmaktan gurur duyuyorum’

Biden’dan akıllara durgunluk veren gaf: ‘ABD’nin ilk siyah kadın başkan yardımcısı olmaktan gurur duyuyorum’

featured
service

ABD tarihinin en yaşlı Başkanı olan 81 yaşındaki Biden, dün katıldığı bir radyo programında “ülkenin ilk siyahi kadın başkan yardımcısı” olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek destekçileri arasında yine hayal kırıklığına sebep oldu. Biden, “Dediğim gibi siyahi bir başkana hizmet eden ilk başkan yardımcısı, ilk siyahi kadın olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Kendisini siyahi kadın Başkan Yardımcısı Kamala Harris’le karıştıran Biden’ın bu sözleri Cumhuriyetçiler arasında yine dalga konusu oldu, Demokrat Parti’de endişeleri artırdı.

ABD’nin ilk siyahi Başkanı Barack Obama döneminde Başkan Yardımcısı olan Biden, radyo programındaki konuşmasının başında doğru ifadeler kullanarak Kamala Harris ve Yüksek Mahkeme’nin ilk siyahi kadın yargıcı Ketanji Brown Jackson’ı göreve atadığını söyledi.

Biden, Trump’a karşı kötü performansıyla ilgili de “Hata yaptım, işleri batırdım” ifadelerini kullandı. “Beni 90 dakikayla değil, başkanlıktaki 3 buçuk senemle değerlendirin” diyen ABD Başkanı, seçim yarışından çekilmeyeceğini yineledi.

Bu arada Biden’la ilgili Demokrat Parti’nin büyük bağışçıları arasında rahatsızlık da büyüyor. Disney ailesinin mirasçısı Abigail Disney, Biden’a çekilme çağrısı yaparak bağışları durduracağını açıkladı.

ABD’yi karıştıran başkanlık tartışması sonrası hızla oy kaybeden Biden, New York Times gazetesinin son anketine göre Trump’ın 6 puan gerisinde kaldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Biden’dan akıllara durgunluk veren gaf: ‘ABD’nin ilk siyah kadın başkan yardımcısı olmaktan gurur duyuyorum’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz