1. Haberler
  2. Gündem
  3. Biden’ın Adaylıktan Çekilmesi Netanyahu’nun Anlaşma Umutlarını Zayıflattı

Biden’ın Adaylıktan Çekilmesi Netanyahu’nun Anlaşma Umutlarını Zayıflattı

featured
service

Uzmanlar, ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesinin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Washington’daki ziyaretinde, Gazze’de esir takası anlaşması ve ateşkes konularında uygulanacak baskıyı azaltacağını belirtiyor.

Biden, 5 Kasım’da yapılacak seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurduktan sonra, Netanyahu’nun Washington’da, anlaşma konularında yapacağı görüşmelerin etkisi sorgulanmaya başlandı. ABD’li yetkililerin aktardığına göre, Biden’ın Kovid-19 nedeniyle dinlendiği dönemde, Netanyahu ile görüşmesinin beklendiği bildirildi.

Netanyahu’nun Washington’a gitmeden önce esir takası anlaşmasını onaylaması için İsrailli esirlerin yakınları uzun bir süredir baskı yapmaktaydı. Eski İsrail Başbakanı Yair Lapid de bu konuda Netanyahu’ya bir çağrıda bulunmuştu. Ancak, Netanyahu’nun anlaşma konusundaki katı tutumları medyaya yansıdı ve bu durum kamuoyunda endişelere yol açtı.

Yediot Ahronot gazetesinin yazarı Nahum Barnea, Biden ile Netanyahu arasında gerçekleşecek olası bir görüşmenin öneminin sınırlı olacağını belirtti. Biden’ın mevcut politik kararlarının ikinci planda kalabileceği ve Netanyahu’nun bir sonraki ABD başkanını daha çok düşünmesi gerektiğine dikkat çekti.

Analistler, Biden’ın çekilmesinin, Netanyahu’nun yapmak istediği anlaşma sürecinde ilerleme kaydedilmesi şansını zayıflattığını belirtiyor. Maariv gazetesi analisti Anna Barsky, Netanyahu’nun artık daha az heyecan verici, hayal kırıklığına uğramış bir Biden ile karşılaşacağını ifade ederken, Orta Doğu’daki gelişmelerin öneminin oldukça azaldığını savundu.

Sonuçta, Biden’ın başkanlık döneminin sona yaklaşmasıyla, dış politikada atılacak adımların etkisi giderek azalmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Biden’ın Adaylıktan Çekilmesi Netanyahu’nun Anlaşma Umutlarını Zayıflattı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz