1. Haberler
  2. Gündem
  3. BİK Analitik ‘Uluslararası Güvence Sertifikası’ aldı: Bağımsız denetimde tam not

BİK Analitik ‘Uluslararası Güvence Sertifikası’ aldı: Bağımsız denetimde tam not

featured
service

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

Türkiye’nin ilk yerli ve milli ölçüm sistemi olan BİK Analitik, şu anda ülke genelinde 420 internet haber sitesinin trafiğini anlık olarak izliyor. Bu sistem, kamu kaynaklarının medya sektörüne adil bir şekilde dağıtılmasını sağlarken, sunduğu hizmetin şeffaflığını ve güvenilirliğini en üst seviyede tutmayı amaçlıyor. 2023 yılında yürürlüğe giren Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği kapsamında, BİK Analitik’in yılda en az bir kez bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından denetlenmesi zorunlu hale getirildi.

Yönetmelik gereği, uluslararası alanda yetkilendirilmiş bağımsız bir denetim kuruluşu, 1 Ocak 2024 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasında BİK Analitik’in işletim süreçlerini denetledi. Bu süreçte yapılan incelemeler, sorgulamalar, gözlemler ve yeniden gerçekleştirme testleri sonucunda, BİK Analitik’in internet haber sitelerinin trafik ölçümlerini doğru bir şekilde yansıttığı ve sistemin etkin bir şekilde işletildiği belirlendi. Denetim sonucunda hazırlanan raporda, BİK Analitik’in süreçlerinin makul güvence sağlayacak şekilde tamamlayıcı kontrollerle desteklendiği ifade edildi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik’in uluslararası geçerliliği olan ISAE 3000 Güvence Denetimi Sertifikası almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Erkılınç, “Türk basınını geleceğe taşıyacak adımları atmaya devam ediyoruz. BİK Analitik’in bağımsız denetimden geçmesi, kamu kaynaklarının adil ve tarafsız bir şekilde dağıtılmasını sağlama hedefimize olan inancımızı pekiştirdi” dedi.

BİK Analitik, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan marka tescil belgesini aldı

Daha önce Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan marka tescil belgesi alan BİK Analitik, aynı zamanda Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) TS ISO/IEC 25051 belgesini alarak yazılım kalitesini tescillemişti. Bu belge, yazılım paketlerinin kalite gereksinimlerini ve uyumluluk değerlendirmelerini kapsayan uluslararası bir standardı temsil ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BİK Analitik ‘Uluslararası Güvence Sertifikası’ aldı: Bağımsız denetimde tam not
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz