1. Haberler
  2. Gündem
  3. BİM banka oluyor! KAP’a resmen bildirdi: Sonunda bunu da yaptı

BİM banka oluyor! KAP’a resmen bildirdi: Sonunda bunu da yaptı

featured
service

Türkiye’de 10 binden fazla mağazasıyla bilinen BİM, banka oluyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) resmen bildirildi. Kararı daha öncesinde alan BİM, ülke gündeminde yerini aldı. İşte tüm detaylar…

Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden BİM, dijital katılım bankacılığı alanına adım atıyor. Şirket, kurulması planlanan bir dijital katılım bankasına ortak olmak için araştırma çalışmalarına başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden resmen duyurdu.

BİM’in Yönetim Kurulu, 22 Temmuz’da aldığı kararla dijital katılım bankasına iştirak etme kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda yapılacak işlemle ilgili detaylı incelemeler ve araştırmalar sürüyor. Şirketin açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) işlemin “Önemli Nitelikte İşlem” olup olmadığına dair görüş talep edildiği belirtildi.

SPK’dan alınan geri bildirim sonucunda, işlem “Önemli Nitelikte İşlem” olarak değerlendirilmedi. Bu geri bildirimin ardından BİM, dijital bankacılık alanındaki araştırma çalışmalarına hız verdi. Şirket, bu süreçte yatırımcıları yanıltmamak ve işlem sürecini doğru bir şekilde yürütmek adına, özel durum açıklamasının ertelenmesine karar verdiklerini belirtti.

BİM’in bu adımı, perakende sektöründen dijital bankacılık alanına yapılan önemli bir geçiş olarak dikkat çekiyor. Gelişmelerin yakından takip edilmesi, BİM’in yeni yatırım planları hakkında ipuçları verebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BİM banka oluyor! KAP’a resmen bildirdi: Sonunda bunu da yaptı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz