Binlerce hükümlünün beklediği haber geldi: 15 Ağustos’a kadar başvuru şartı var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Bakan Tunç, Kovid-19 izinleriyle alakalı olarak yeni bir legal tertip etmenin Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçtiğini ve teftişli hürlük ihtiyatına 5 sene ve daha az müddet kalanların cezaevine geri dönmeyeceğini belirtti. Ancak cezası 5 seneden fazla olanlar ve daha yüksek cezalara sahip olanlar için cezaevine dönüşün mevzubahisi olacağını açıkladı.

Yaklaşık 21 bin kararlının 15 Ağustos akşamına kadar müracaat etmesi gerektiğini belirten Bakan Tunç, müracaatı yapmayan kararlıların haklarını kaybedeceğini ve doğrudan kapalı cezaevine sevk edileceğini vurguladı. Tertip Etme kapsamında kapalı cezaevinde barındırılan kararlıların sarih cezaevine 3 sene erken çıkma ihtimaline sahip olduğunu ve teftişli hürlükle de 3 sene erken çıkmış olacaklarını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Elazığ ziyareti sırasında teftişli hürlük önlemiyle alakalı ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

15 Ağustos tarihine kadar müracaatların yapılmasının ehemmiyetine dikkat toplayan Bakan Tunç, bu müddet içerisinde başvuru etmeyen kararlıların haklarını kaybedeceğini ve cezaevlerine geri döneceğini belirtti. Kararlıların, müddet içerisinde başvuru etmemeleri gidişatında sarih cezaevlerinde barındırılmaya devam edeceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Binlerce hükümlünün beklediği haber geldi: 15 Ağustos’a kadar başvuru şartı var

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz