1. Haberler
  2. Gündem
  3. Binlerce öğrenciye ücretsiz çorba servisi! Büyükşehir belediyesinden örnek kampanya: İşte dağıtılacağı noktalar

Binlerce öğrenciye ücretsiz çorba servisi! Büyükşehir belediyesinden örnek kampanya: İşte dağıtılacağı noktalar

featured
service

Ücretsiz çorba kampanyası o büyükşehir belediyesinden geldi. Örnek alınması beklenen bu kampanyadan binlerce öğrenci faydalanabilecek. Peki, çorbalar nerede dağıtılacak? İşte dağıtım noktaları…

Manisa Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin güne sağlıklı bir şekilde başlamalarına katkı sağlamak amacıyla “Günaydın Çorbası” projesini hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yarından itibaren çorba dağıtımına başlanacağını duyurdu. Zeyrek, çorbanın hazır çorba olmadığını özellikle belirterek, besleyici ve sağlıklı bir alternatif sunduklarını ifade etti.

Günaydın Çorbası projesi kapsamında ilk etapta üç farklı noktada çorba dağıtımı yapılacak:

Bu noktalarda sabahları öğrenciler, ücretsiz olarak çorba ikramından yararlanabilecek. Projenin amacı, özellikle okula aç giden öğrencilerin sabah beslenme ihtiyaçlarını karşılamak ve onların okul başarılarına dolaylı olarak katkı sağlamak.

mentese-belediyesinden-ogrencilere-sicak-corb-15536168-amp.webp

TMMOB Gıda Mühendisleri Odasının istatistiklerine göre, Türkiye’de 18 yaş altı yaklaşık 23 milyon çocuk bulunmakta ve bu çocukların dörtte üçü okul çağındadır. Son yıllardaki araştırmalar, bu öğrencilerin en az dörtte birinin okula aç gittiğini göstermektedir. Bu gerçeklerden yola çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi, “Günaydın Çorbası” projesiyle çocukların sabahları besleyici bir öğünle güne başlamalarını sağlamayı hedefliyor.

Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bizimki hazır çorba değil” diyerek, öğrencilere sunulan çorbaların besleyici ve doğal malzemelerle hazırlandığını vurguladı. Zeyrek, çocukların sağlıklı beslenmesinin önemine değinerek, bu projenin Manisa genelinde yaygınlaşması için çalıştıklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Binlerce öğrenciye ücretsiz çorba servisi! Büyükşehir belediyesinden örnek kampanya: İşte dağıtılacağı noktalar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz