1. Haberler
  2. Gündem
  3. Binlerce özel okul yandı! MEB 81 ilde harekete geçiyor: Ücretsiz ders kitabı okutmayan özel okullara ceza yağacak

Binlerce özel okul yandı! MEB 81 ilde harekete geçiyor: Ücretsiz ders kitabı okutmayan özel okullara ceza yağacak

featured
service

Yazıda, Talim ve Terbiye Kurulu’nun onayı ile hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde hazırlanan öğretim programlarının 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren anaokulu, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlandığı ifade edildi. Bu müfredat kapsamında kullanılan ders kitaplarının da Bakanlık tarafından hazırlandığına dikkat çekildi. Diğer sınıf seviyelerinde ise, önceki öğretim programlarının uygulanmaya devam edileceği bilgisi verildi.

Bakanlık tarafından hazırlanan yazıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında geliştirilen ders kitaplarının, resmi okulların yanı sıra özel okullara da dağıtıldığı belirtildi. Ayrıca, bu sınıf seviyelerinde Bakanlık onaylı ders kitabı bulunmadığı için, tüm okullarda sadece Bakanlıkça hazırlanan ve onaylanan kitapların kullanılabileceği vurgulandı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yer alan, “Okullarda Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının kullanılması esastır” hükmü de hatırlatıldı.

Özel okul fiyatında yüzde 150'lik artış; İstanbul'da milyon lirayı geçiyor - Güncel Eğitim Haberleri

Bakanlığın gönderdiği yazıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve diğer müfredat programlarına uygun olarak Bakanlık tarafından dağıtılan ders kitaplarının, özel okullarda kullanılıp kullanılmadığının denetleneceği ve buna aykırı davranan okullar hakkında inceleme yapılacağı bildirildi. Ayrıca, bu yıl şubat ayında yapılan bir düzenlemeyle, özel okullarda Bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarının kullanımının zorunlu hale getirildiği de hatırlatıldı.

Zam sınırını da fırsata çevirdiler! Kendi uygulamalarıyla fiyatları uçuk rakamlara çıkarıyorlar: Özel okullarda 'erken kayıt' hilesi velileri isyan ettirdi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Binlerce özel okul yandı! MEB 81 ilde harekete geçiyor: Ücretsiz ders kitabı okutmayan özel okullara ceza yağacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz