1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bir kaşığı bin deva! Coğrafi tescilli üründe sağım başladı, lezzeti kadar faydası da çok

Bir kaşığı bin deva! Coğrafi tescilli üründe sağım başladı, lezzeti kadar faydası da çok

featured
service

Düzce Kestane Balı, bölgede yetişen kestane ağaçlarının çiçeklerinden elde edilen monofloral bir baldır. Düzce’de, kovan başına yaklaşık 10 kilo kestane balı üretimi yapılıyor. Gezgin arıcılıkla bu miktar, kovan başına 20 kiloya kadar çıkabiliyor.

Düzce Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, önder arı yetiştiricilerinden Mücahit Kılıç’a ait arılıkta kestane balı sağım işlemini yerinde inceledi. Arıcılarla sağım teknikleri, mevsim koşulları ve verim artışının yolları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Esra Uzun yaptığı açıklamada, “İlimizde birçok arı yetiştiricisi tarafından coğrafi işaretli kestane balı üretimi yapılmaktadır. Arıcılarımız oldukça güzel bir sezon geçirmektedir. Mevsim çok iyi geçti, özellikle bir aylık dönemde bölgemizde yağış çok az oldu ve nektar akımı oldukça güzeldi. Dolayısıyla arıcılarımız verimli bir sezon geçirdiler. Sofralarımızda sağlıklı ve kaliteli bal bulunması konusunda arıcılarımızla iş birliği halindeyiz” dedi.

Esra Uzun, kestane balının kıvamının ve aromasının son derece güzel olduğunu belirtti. Düzce Kestane Balı’nın aranan bir bal olduğunu ve İl Müdürlüğü’nün girişimiyle coğrafi işaret alıp markalaşma sürecini tamamladığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bir kaşığı bin deva! Coğrafi tescilli üründe sağım başladı, lezzeti kadar faydası da çok
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz