1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bir restorasyon skandalı daha: Mezar taşları duvara gömüldü

Bir restorasyon skandalı daha: Mezar taşları duvara gömüldü

featured
service

Beksaç, yaptığı açıklamada, caminin duvarlarında kullanılan mezar taşlarının Osmanlı döneminden kalma olduğunu ve 15. yüzyıldan 20. yüzyılın başına kadar uzanan bir zaman dilimini kapsadığını belirtti.

Beksaç, mezar taşlarının bilinçli bir şekilde tahrip edildiğini ve duvarlarda kullanıldığını söyleyerek sadece Sitti Şah Sultan Camii’nde değil, diğer mescitlerin bahçelerinde hatta kabristanlarda duvarlarda kullanılmış olan mezar taşları gördüklerini belirtti. Beksaç, “Resterasyon çalışmaları sırasında hazirede yapılan temizlikler esnasında burada defnedilmiş olan şahıslar mezar taşları maalesef bazen kasten kırılarak, bazen kırıklar toplanarak duvarlarda kullanılmış” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Beksa. ayrıca Edirne’de mezarlıklara yeterince önem verilmediğini ve birçok mezarlığın tahrip edildiğini de vurguladı. Beksa., “Edirne maalesef mezarlıkları konusunda hiçbir zaman ciddi bir tedbir almamış ve bunları tüketmiş bir şehirdir” dedi.

555555.jpg

Skandalın ardından Edirne’de birçok vatandaş ve sivil toplum kuruluşu yetkililerden çözüm bekliyor. Tarihi eserlerin ve mezarların korunması konusundaki hassasiyetin yeterince yüksek olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli adımların atılmasını istiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bir restorasyon skandalı daha: Mezar taşları duvara gömüldü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz