1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bir yanımız yanıyor bir yanımız donuyor! Bu 9 ilde yaşayanlar şemsiyesiz sakın çıkmasın

Bir yanımız yanıyor bir yanımız donuyor! Bu 9 ilde yaşayanlar şemsiyesiz sakın çıkmasın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, kuzey kesimlerde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava egemen olacak. Doğu Karadeniz ve Orta Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük etrafları ile Kastamonu’nun batı kesimlerinde yerel sağanak ve gök hengameli sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yağışların güçlü olabileceği öngörülüyor. Ayrıca, iç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde hava sıcaklığının 8 ila 12 derece eksileceği, öbür bölgelerde ise ehemmiyetli bir farklılık olmayacağı varsayım ediliyor.

 

Hava vaziyeti raporlarına göre ülkemizin bazı bölgelerinde yakın bir vakit içinde sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların çoğalacağı, bu arada Artvin, Kastamonu, Trabzon, Bartın, Düzce, Bolu, Rize, Zonguldak ve Karabük gibi şehirler için “sarı” kodlu ihtar yapıldı. Bu ihtarlar, negatif hava şartlarının tesirli olacağı ve yurttaşların dikkatli olması gerektiği anlamına kazanç. İşte detaylar…

Rüzgar ise genellikle kuzeyli doğrultulardan hafif, bazı yerlerde ise orta güçte esecek. Ancak Kıyı Ege ve Orta ile Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yer yer güçlü rüzgar 30-60 kilometre/saat olabileceği ihtarı yapılıyor. Bu sebeple su baskın, su baskını, yıldırım ve kıyı kesimlerde güçlü rüzgar gibi negatifliklere karşı yurttaşların dikkatli ve önlemli olmaları gerekmektedir.

“Sarı kod” ihtarı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tehlikeli hava şartları ile alakalı 9 kenti uyardığı anlamına kazanç. Bu kentler Artvin, Kastamonu, Trabzon, Bartın, Düzce, Bolu, Rize, Zonguldak ve Karabük olarak tanımlanmıştır. Bu şehirlerde su baskın, su baskını, yıldırım, erişimde aksamalar, güçlü rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi negatifliklere karşı yurttaşların dikkatli ve önlemli olmaları ehemmiyetlidir.

Yani, ülkemizin bir hayli bölgesinde hava vaziyeti negatif tesirler yaratabilirken, öbür bölgelerde daha sakin ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Yurttaşlar bu meteorolojik ihtarları dikkate alarak lüzumlu tedbirleri almaları ve hazırlıklı olmaları ehemmiyetlidir. Unutmayalım ki doğa her zaman bizi donakaltabilir, bu sebeple hava vaziyeti raporları takip edilmeli ve emin kaynaklardan bilgi alınmalıdır. Sıhhatli ve tehlikesiz bir gün geçirmek için her zaman önlemli olmakta fayda vardırİşte öbür ayrıntılar…

Ülkemizde hava vaziyeti hipotezleri, bazı bölgelerde sağanak yağış görüleceğini gösteriyor. Özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıklar yükselecekken, Artvin, Kastamonu, Trabzon, Bartın, Düzce, Bolu, Rize, Zonguldak ve Karabük gibi şehirler için sarı kodlu ihtar yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bir yanımız yanıyor bir yanımız donuyor! Bu 9 ilde yaşayanlar şemsiyesiz sakın çıkmasın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz