1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bizim topraklarımızda yetişiyor ama en çok Japonlar yiyor! 80 liradan satılıp vücuda vitamin depoluyor

Bizim topraklarımızda yetişiyor ama en çok Japonlar yiyor! 80 liradan satılıp vücuda vitamin depoluyor

featured
service

Büyük çiçekli çalılarda ya da ağaçlarda yetişen hünnap meyvesinin insan sağlığı için önemli bir rol oynadığını söyleyen Ağılönü, kalp, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, kas kontrolü, diş ve kemikler için çok faydalı olduğunu söyledi. Hünnabın kilosu ise boyutuna göre 80 ila 125 TL arasında değişiyor.

Hünnap meyvesinin tam bir vitamin deposu olduğunu ve özellikle kışın tüketilmesi gerektiğini vurgulayan aktar Metin Ağılönü, faydalarını şöyle saydı:

“Hünnap bir vitamin deposudur ve aynı zaman da Çin hurması olarak da biliniyor. Hünnap meyvesi, Güney Asya’ya özgü bir meyvedir. Ancak günümüzde tüm dünya da yaygın hale geldi, geliyor. Hünnap meyvesi, hem yiyecek olarak hem de ilaç yapımında kullanılıyor. Hünnap meyvesinin kalorisi düşüktür, ancak lif, vitamin ve mineral bakımından zengindir.

hunnap-3.jpg

Yüksek lif içeriği ve düşük kalorisi nedeniyle, hünnap mükemmel ve sağlıklı bir atıştırmalıktır. Özellikle antioksidan ve bağışıklık artırıcı özelliklere sahip, önemli bir vitamin olan hünnap C vitamini bakımından zengindir. Ayrıca kas kontrolünde önemli bir yeri vardır. Makul miktarda potasyum da içeriyor. Bunların yanında hünnap meyvesi, vücuda enerji sağlayan doğal şekerdir.

Hünnap meyvesinin vücudumuza birçok faydası vardır. Örnek vermek gerekirse, kalp sağlığını koruyor, sinir sistemini sağlığını korur, cilt salığını için faydalı bir meyvedir. Diş, kemik ve kas sağlığını koruyan bir meyvedir. Aynı zamanda düzenli ve yeteri miktarda tüketilirse enerji santralidir.

hunnap-2.jpg

Özellikle bu aylarda yani soğuk havalarda sindirim sistemimizi ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi kilo vermek isteyenlerde kullanıyor. Antioksidan değeri yüksek bir meyvedir diyebilirim”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bizim topraklarımızda yetişiyor ama en çok Japonlar yiyor! 80 liradan satılıp vücuda vitamin depoluyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz