1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bled Stratejik Forumu Öncesi AB’nin Sessizliği Protesto Edildi

Bled Stratejik Forumu Öncesi AB’nin Sessizliği Protesto Edildi

service

Slovenya’nın Bled kasabasında bugün başlayacak olan 19. Bled Stratejik Forumu öncesi, Avrupa Birliği’nin (AB) İsrail’e karşı olan sessizliği protesto edildi.

Bled Gölü’nün çevresinde yer alan bu doğal güzellikler eşliğinde, 48 ülkeden 180 konuşmacının katılımıyla gerçekleştirilecek olan forumda, sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir gösteri düzenlendi.

Gösteriye katılan grup, Filistin’e destek vermek amacıyla toplandı. Eylemciler, AB’nin İsrail’e yönelik sessizliğini kınadı. Filistin’e yönelik saldırıların durdurulması için somut adımlar atılmadıkça, yapılacak açıklamaların “boş” olduğunu belirttiler.

Filistin Hakları Hareketi temsilcisi Nada Pretnar, forumda liderlerin demokrasi ve adalet hakkında konuştuğunu ancak bunun İsrail’in apartheid uygulamalarını ödüllendiren politikalarıyla çeliştiğini ifade etti.

Katılımcılar, Bled’deki foruma davet edilen eski İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni için de tepki gösterdiler. Forum, “Paralel gerçekliklerin dünyası” temasıyla, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve bölge liderlerinin katılımıyla 2-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bled Stratejik Forumu Öncesi AB’nin Sessizliği Protesto Edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz