1. Haberler
  2. Gündem
  3. BM’den Açıklama: Gazze’deki Okulların Hedef Alınması Münferit Değil

BM’den Açıklama: Gazze’deki Okulların Hedef Alınması Münferit Değil

featured
service

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Direktörü Lisa Doughten, İsrail’in Gazze’deki okulları hedef almasının münferit bir olay olmadığını belirtti.

Doughten, BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı açıklamada, özellikle Gazze Şehri’ndeki Et-Tabiin Okulu’na yönelik yapılan saldırının, çatışmaların başlangıcından itibaren yerinden edilmiş kişilerin barındığı en ölümcül saldırılardan biri olduğunu belirtti.

Saldırının sabah namazı sırasında gerçekleştirildiğini vurgulayan Doughten, bu olayda en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Gazze’de yaşanan şiddetin şu ana kadar yaklaşık 40 bin Filistinlinin ölümüne neden olduğunu aktaran Doughten, sağlık sisteminin kritik halde olduğunu belirtti.

Doughten, “Bu savaş hayatları, hayalleri ve gelecekleri yok ediyor” diyerek Gazze’deki yıkımı eleştirdi. Yıkık binalar ve tahliye emirleri sonucunda 250 binden fazla insanın yerinden edildiğini aktardı.

“Tekrar etmekte fayda var: Gazze’de siviller için hiçbir koruma yok. Birçok insan, hayatlarını kurtarmak amacıyla bölgeden kaçmaya çalışıyor,” dedi. Doughten, El Tabiin Mektebi’ndeki felaket gibi olayların tekrarlanmaması için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BM’den Açıklama: Gazze’deki Okulların Hedef Alınması Münferit Değil
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz