1. Haberler
  2. Gündem
  3. BM’den Filistinli Gruplar Arasında Anlaşmaya Destek

BM’den Filistinli Gruplar Arasında Anlaşmaya Destek

featured
service

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric ve Genel Sekreter Antonio Guterres, Çin’in önderliğinde Filistinli 14 grubun gerçekleştirdiği üst düzey görüşmelerin başarıyla sonuçlanmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.

Dujarric, bu uzlaşmanın Filistinli gruplar arasında birlik sağlama açısından “önemli bir adım” olduğunu belirtti. Yine de, El Fetih ve Hamas arasında kurulacak ortak hükümetin uygulama süreçleri ve zamanlaması hakkında henüz herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Dujarric, Filistinli grupların birliğine yönelik atılan her adımın memnuniyetle karşılanması gerektiğini vurguladı. Bu birliğin, bölge için barış ve güvenlik açısından kilit bir rol oynadığını belirtti.

Genel Sekreter Guterres, Pekin’deki taahhütlerin ve imzalanan bildirgenin takip edilmesi gerektiğine dair uyarıda bulundu. Ayrıca, süreçte yer alan Çin ve diğer ülkelerin çabalarını övdü.

Çin, 21-22 Temmuz tarihlerinde Fetih Hareketi ve Hamas dahil olmak üzere çeşitli Filistinli grupların katılımıyla “kapsamlı ulusal toplantı” düzenlemişti. Bu toplantıda, 21 Temmuz’da başlayan uzlaşma görüşmeleri sonucunda aralarındaki bölünmüşlüğü sona erdirmek ve birlik oluşturmak amacıyla Pekin Diyaloğu imzalanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BM’den Filistinli Gruplar Arasında Anlaşmaya Destek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz