Bodrum’a Kurban Bayramı tatilci akını! 175 bin araç giriş yaptı, nüfus 1 milyonu aşacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı arifesinde Bodrum’a olan tatilci akını hız kesmeden devam ediyor. Son 3 gün içinde Bodrum’a toplam 175 bin araç giriş yaptı ve bu yoğunluk, ilçede büyük bir hareketliliğe neden oldu. Resmi nüfusu yaklaşık 200 bin olan Bodrum’un, bayram süresi boyunca nüfusunun 1 milyonu aşması bekleniyor. Bu durum, yerel yetkilileri çeşitli önlemler almaya sevk etti.

Bodrum-Milas Havalimanı, iç hat uçuşlarına ek olarak 50 yeni sefer ekledi. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisi, havalimanında da yoğunluğa neden oldu. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafik ve asayiş denetimlerini sıklaştırdı. Güvercinlik Uygulama Noktası’nda yapılan denetimlere, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli ve diğer yetkililer katıldı. Kaymakam Çit, sürücülerle bayramlaşarak trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, bayram süresi boyunca ilçeye her gün yaklaşık 70 bin aracın giriş yaptığını belirtti. Kaymakam Çit, “Bayram kapsamında polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve zabıtamızla bir dizi tedbir aldık. Toplamda 86 araç ve 733 personelle bu hizmeti sürdüreceğiz. Bayram süresi boyunca 200 ila 250 bin arasında aracın giriş yapması, nüfusun ise 1 milyonu geçmesi bekleniyor. Otellerimizdeki doluluk oranları iyi seviyede” diye konuştu.

Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, otellerdeki doluluk oranının %95’e yaklaştığını açıkladı. Şahin, “Bayramın gelmesiyle Bodrum’da bir coşku, bir heyecan başladı. İç pazardaki ilgi ve alaka bu bayramda da devam ediyor. Şu anda otellerimiz %90-95 bandında dolmaya başladı. Özellikle yabancı turistlerin yoğun olduğu otellerde bu oran %95’e çıktı. Rezervasyon yapmayanlar, son anda da olsa otellerimize gelebilirler” dedi.

SAHTE REZERVASYONLARA DİKKAT

Şahin, turistlerin sahte rezervasyonlara karşı dikkatli olmalarını önerdi. “Gelecek misafirlerimizin özellikle hava yolunu tercih etmesini öneriyorum. Hem zamandan tasarruf etmeleri için hem de Bodrum’daki trafik açısından önem kazanıyor. Rezervasyon yaptıkları siteleri mutlaka turizm ve ticaret bakanlıklarından teyit etsinler. Bu çok önemli. Sahte rezervasyonlar, misafirlerimizin tatilini mahvedebilir” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’a Kurban Bayramı tatilci akını! 175 bin araç giriş yaptı, nüfus 1 milyonu aşacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz