1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bodrum’daki Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor

Bodrum’daki Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor

featured
service

Alevleri kontrol altına almak için ekipler karadan yoğun çaba sarf ederken, söndürme çalışmalarına 5 helikopter ve 5 uçakla da havadan destek veriliyor. Bölgede rüzgarın da etkili olması sebebiyle yangın geniş bir alana yayılırken, bölgede bulunan vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor.

Ayrıca bölgede, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden 5 itfaiye aracı 11 personel, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nden 2 Acil Yardım Ambulansı, 1 UMKE Aracı ve 9 personel, Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan 5 Asayiş Timi, 1 Trafik Timi ve 1 TOMA, MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden ise 2 adet 13 tonluk su tankerinin görev yaptığı öğrenildi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşlara ait ekipler de söndürme çalışmalarına destek verirken yangın bölgesinde ekip sayıları artırıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 10 helikopter 8uçak ile havadan, 33 arazöz, 16 su tankeri, 5 dozer ve 271personel ile karadan söndürme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Birçok kurum ve vatandaşın da destek verdiği söndürme çalışmalarında ‘Ateş Savaşçıları’ ise adeta alevlerle göğüs göğüse mücadele ediyor. Yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için bölgede çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangın bölgesinde söndürme çalışmalarının yoğun bir çabayla devam ettiğini belirterek, “Karadan müdahale çok zor oldu. Arkadaşlarımız kilometrelerce su hortumlarını taşıdılar. 2024 yılının en ciddi yangınlarından birini yaşıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’daki Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz