1. Haberler
  2. Gündem
  3. Borç Yapılandırma Fırsatı: Hangi Borçlar Kapsamda? Tarih Detaylarına Dikkat!

Borç Yapılandırma Fırsatı: Hangi Borçlar Kapsamda? Tarih Detaylarına Dikkat!

featured
service

Kredi Kartı Borçları: Hangi Şartlar Geçerli?
Kredi kartı borçlarının yapılandırılması da benzer şartlara tabi. 26 Eylül tarihine kadar asgari ödemesi yapılmamış kredi kartı borçları, yapılandırma kapsamına girecek. Ancak, birden fazla kredi kartı kullanımı durumunda toplam borç yapılandırma kapsamına dahil edilmeyecek.

Hangi kredi borçları yapılandırma kapsamına giriyor?
Yapılandırma, yalnızca 26 Eylül öncesinde gecikme yaşayan borçları kapsıyor. Bu tarih sonrası borçlar için henüz bir açıklama yapılmadı.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Yapılandırmaya Kapsam Dışında Kalan Borçlar
BDDK tarafından alınan karara göre, 26 Eylül tarihinden önceki kredi ve kredi kartı borçları yapılandırma kapsamına alınıyor. Ancak, bu borçların ana paraya ve faiz ödemelerine 30 günden fazla gecikmiş olması şartı aranıyor. Yani, 26 Eylül’den önce gecikmeye düşen borçlar yapılandırılabilir.

26 Eylül Sonrası Borçlar Ne Olacak?
Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma tarihinin 26 Eylül olarak belirlenmesi, vatandaşların kafasında soru işaretleri oluşturdu. 26 Eylül sonrasındaki borçların kapsamda olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle, mevcut durumda yapılandırma sadece 26 Eylül ve öncesi için geçerli.

Borç Yapılandırma Süreci Nasıl İşleyecek?
Borç yapılandırmasının detayları üzerine Türkiye Bankalar Birliği (TBB) toplandı. Bankalar ile birlikte yapılandırma uygulaması hakkında BDDK’dan görüş alınacak. Önümüzdeki günlerde bankalara yönelik bir yazı gönderilerek, yapılandırma ayrıntıları netleştirilecek.

Merak Edilen Sorular
Borç yapılandırma süreciyle ilgili birçok soru gündemde. 26 Eylül’den sonraki borçların durumu, vadesi gelmeyen taksitlerin yapılandırma kapsamına alınıp alınmayacağı gibi sorular yanıt bekliyor. Bu konuda kesin açıklamaların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Yapılandırma Detayları ve Faiz Oranları
Yapılandırma kapsamındaki kredi ve kredi kartı borçları için 60 aya kadar taksit imkanı sunulacak. Eğer kredi kartı kullanılmaya devam ederse, her ayın taksit miktarı o ayın asgari ödeme tutarına eklenecek. Örneğin, 50.000 TL’lik bir kredi kartı borcu olan bir kişi, yapılandırma sonrası kalan borçla birlikte limitini kullanmaya devam edebilecek.

Aylık Faiz Oranı Ne Olacak?
Yapılandırma sürecinde aylık faiz oranı %3.11 olarak belirlendi. Örneğin, 50.000 TL’lik bir kredi kartı borcu için 12 aya kadar taksitlendirme yapılması durumunda, toplam geri ödeme 64.000 TL olacak ve aylık taksit miktarı 5.340 TL şeklinde hesaplanacak.

Sonuç olarak, borç yapılandırma imkanı, finansal yükümlülüklerini hafifletmek isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor. Ancak, süreçle ilgili detayların netleşmesi ve tarihlerin dikkatlice takip edilmesi büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borç Yapılandırma Fırsatı: Hangi Borçlar Kapsamda? Tarih Detaylarına Dikkat!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz