1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘BTK Uyardı, Cevap Gelmedi’ İddiası: Instagram’ın Ardından Sıra Telegram’da mı?

‘BTK Uyardı, Cevap Gelmedi’ İddiası: Instagram’ın Ardından Sıra Telegram’da mı?

featured
service

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Telegram’da açılan kanallar aracılığıyla uyuşturucu, fuhuş, kumar ve pedofili videoları ticaretinin serbestçe yapıldığı öğrenildi.

Türkiye’de herhangi bir temsilcisi olmaması nedeniyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) bu mesajlaşma kanallarının kapatılması için Telegram’ın İngiltere’deki merkezine bini aşkın bildirimde bulunduğu ancak hiçbirine yanıt alamadığı aktarıldı.

Telegram’ın kısa sürede bu kanallar hakkında önlem almaması halinde kapatılmasının gündeme gelebileceği ifade edildi. Türkiye, yaklaşık 8 milyon aktif kullanıcısıyla mesajlaşma uygulaması Telegram’ı en fazla kullanan ülkeler sıralamasında 10’uncu sırada yer alırken, söz konusu uygulama dünya genelinde 1 milyar kullanıcıya sahip bulunuyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde TikTok’un yasaklanması da gündeme gelmişti. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, konuya ilişkin açıklamasında, “TikTok kullanmıyorum. Beni sokakta gören insanlar diyor ki, ‘Bu TikTok’u kapatırsan, cennetin kapısına aralarsın. Milletimiz, TikTok’un kapatılmasını istiyor” demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘BTK Uyardı, Cevap Gelmedi’ İddiası: Instagram’ın Ardından Sıra Telegram’da mı?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz