1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bu kentlerde yere çöp atanlara para cezası kesilmeye başlandı! Özel ekip ve sistem kuruldu, 7/24 izleniyor

Bu kentlerde yere çöp atanlara para cezası kesilmeye başlandı! Özel ekip ve sistem kuruldu, 7/24 izleniyor

featured
service

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Zabıta Müdürlüğünce sağlıklı ve temiz bir çevre için gerekli denetim ve işlemler 7/24 esası ile sürdürülüyor. Gerek sivil gerek resmi gerekse de yeni oluşturulan ve şehrin tüm ana arterlerinin 7/24 canlı olarak takip edildiği İzleme Değerlendirme Merkezi üzerinden yapılan denetimlerle çevre kirliliği ile mücadele ediliyor. Bu sayede; araçlardan atılan izmarit, peçete, içecek kabı vb. çöpler tespit ediliyor.

Yine evsel çöp ve geri dönüşüm malzemelerinin gelişi güzel atılması, sanayi ve üretim tesisi civarındaki kirliklerle ilgili tespit ve işlemler de hem denetimler hem kurulan dijital altyapı sayesinde yapılmaktadır. Yapılan tespit ve denetimlerde 68 araçlardan seyir esnasında çöp atıldığı, 64 sanayi ve üretim tesislerinden atılan atıklar ve 28 diğer evsel ve işyerlerinden kaynaklı çöpler ile ilgili tespit gerçekleştirilerek cezai işlemler uygulanmıştır.”

Denizli’de de Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Daire Başkanlığı özel ekip kurdu. Yere izmarit ve çöp atılmaması için denetimlerine başlayan sivil zabıta ekibi, hazırlanan broşürlerle de çevre bilincini artırmayı hedefliyor

Çevre temizliği konusunda hazırlanan broşürü dağıtan zabıta ekibi, vatandaşları çöp veya sigara izmaritlerini yere atmamaları konusunda uyardı. Hayata geçen bu uygulamayla birlikte çevreyi kirletenlere yönelik denetimler daha da sıkılaştırılırken, çevre kirliliğiyle mücadele için önemli bir adım atıldı. Kent merkezinden başlayarak Denizli genelinde yaygınlaştırılması planlanan uygulama sayesinde şehirdeki çevre bilincinin güçlendirmesi ve kirliliğin önemli ölçüde azaltması hedefleniyor.

yere-cop-atmak-yasak-mi-cezasi-ne-kadar-6.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu kentlerde yere çöp atanlara para cezası kesilmeye başlandı! Özel ekip ve sistem kuruldu, 7/24 izleniyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz