Bu liseden mezun olanın işi garanti! 25 bin lira maaşla anında işbaşı: Mezun olanı havada kapıyorlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lisede bulunan çeşitli atölyelerde tornadan kaynağa, mobilyadan demir üretimine kadar çeşitli alanlarda üretim yapılıyor. 800 öğrenci kapasitesi olmasına rağmen 250 öğrencinin eğitim gördüğü lise, bölgedeki sanayicilerin de ihtiyaçlarına karşılık veriyor. Bölge esnafının havada kaptığı liseden mezun olan öğrenciler, 25 bin lira maaşla işe başlıyor.

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihalesini alan lise, Türkiye’deki meslek liseleri arasında da bir ilke imza attı. Lise bakanlıktan, 5 bin sıra ve öğretmen masası siparişi aldı. Öğrencilerin ilk olarak metal aksamları sonra da ahşap bölümleri tamamladığı siparişler bakanlık depolarına yollandı.

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Camcıoğlu, öğrencilerin büyük özveriyle eğitim alırken aynı zamanda meslek sahibi olduklarını da belirtti. MEB’in siparişiyle çalışan öğrencilerin sıra, masa, sandalyeleri bitirerek teslim ettiklerini aktaran Camcıoğlu, “5 bin sıra, masa, sandalye yapılarak teslim edildi. Bunların maliyeti bizim açımızdan daha düşük. Hem kamu tasarrufu açısından hem de öğrencilerimiz pratik yapıyor. Devletimize 3’te 1 maliyetle ürün temin etmiş oluyoruz ve tasarruf sağlanıyor” ifadelerine yer verdi.

bucak-is-garantili-lise-3.jpg

Mezun olan öğrencilerin hepsine iş garantisi verdiklerini söyleyen Bucak Ticaret Odası Başkanı ve ayrıca OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, “Ara eleman değil, bu kardeşlerimiz aranan eleman. Hepsine iş garantisi veriyoruz. Bucak sanayisi Türkiye’nin her yerinde tanınır. Buradan mezun olan öğrencilerimiz direkt işe giriş yapabiliyor” dedi.

Yeni dönemde 800 öğrenci kapasitesinin tamamının dolmasını ümit ettiklerini söyleyen ve meslek lisesinden mezun olan öğrencilerin elinde birer altın anahtar olduğunu aktaran Meçikoğlu, “25 bin liraya işe başlayacaklarının garantisini veriyorum. 2 bin kişiye ihtiyacımız var. Bölgemiz büyük” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu liseden mezun olanın işi garanti! 25 bin lira maaşla anında işbaşı: Mezun olanı havada kapıyorlar

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz