Bu markette para geçmiyor! Bir ilçeye daha kent market müjdesi: Giden bedavaya ne lazımsa alıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bornova Belediyesi, ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlara destek olmak amacıyla yeni bir sosyal yardım projesi başlatıyor. “Kent Market” adı verilen bu projeyle, ilçedeki dezavantajlı aileler ve üniversite öğrencileri ücretsiz olarak temel ihtiyaç ürünlerine ulaşabilecekler.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, projenin ilk etapta beş farklı noktada hayata geçirileceğini belirtti. Doğanlar, Işıkkent, Altındağ, Çamdibi ve Bornova merkezde açılacak olan Kent Market’ler, gıdadan giyeceğe, kırtasiyeden temizliğe ve yakacağa kadar geniş bir ürün yelpazesi sunacak. Başkan Eşki, “İlk beş market açılışa neredeyse hazır. Kısa süre içinde sekiz noktaya ulaşacağız ve ardından ihtiyaca göre sayıyı arttırabiliriz” dedi.

Kent Marketler, hayırseverlerin de desteğiyle yaklaşık 200 çeşit ürün grubuyla binlerce Bornovalı’ya hizmet verecek. Proje, Bornova sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Bu sayede, dezavantajlı aileler ve üniversite öğrencileri, yaşamlarını sürdürebilmek için gereken temel ürünlere daha kolay ulaşabilecek.

Kent Market’ten faydalanmak isteyen vatandaşlar, Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuracaklar. Sosyal inceleme görevlileri, başvuruların doğruluğunu hem evrak üzerinden hem de ev ziyaretleriyle kontrol edecekler. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar belirlendikten sonra, bu kişilere destek sağlanacak.

Destekten faydalanacak ailelerin kartlarına iki ayda bir, ihtiyaç ve gelir durumuna göre belirlenen miktarda kredi yüklenecek. Kart sahipleri, paranın geçmeyeceği Kent Market’te, kartlarına yüklenen bakiye ile istedikleri ürünleri alabilecekler. Yaşlı veya yatağa bağlı hastalar için ise özel paketler hazırlanarak evlerine teslim edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu markette para geçmiyor! Bir ilçeye daha kent market müjdesi: Giden bedavaya ne lazımsa alıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz