1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bu meslekte çalışan bulunmuyor! 70-150 bin TL maaş bile işçiyi cezbetmiyor! Rezervasyon yaptıran önceliği kapıyor

Bu meslekte çalışan bulunmuyor! 70-150 bin TL maaş bile işçiyi cezbetmiyor! Rezervasyon yaptıran önceliği kapıyor

featured
service

Kurumunda çalışanlardan daha yüksek maaşlara çalışma fırsatı sunulurken ara eleman sıkıntısı her geçen gün daha da çok artıyor. Ayda en az 70 en fazla 150.000 TL maaş teklif edilmesine rağmen sektör temsilcileri kalifiye inşaat işçisi bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Kalıp çırağı, Kule vinç operatörü, elektrik su, sıva ve boya ustası gibi pek çok farklı meslek gruplarında usta ve çırak ilişkisinin bulunmaması nedeniyle eleman sorunları da yaşanmaya devam ediyor. Aileler artık çocuklarını avukat, doktor, öğretmen gibi mesleklerde görmek isterken ara eleman bulmak da güç bir hal aldı.

Eleman sorununun yapı maliyetlerine etki ettiğini belirten müteahhit Savaş Yükselyalçın, “Şu anda ara eleman bulamıyoruz. Çok ciddi ihtiyacımız var. İnşaatlar arası transferler de tıkandı. Maalesef eğitim sistemi nedeniyle herkes beyaz yaka oldu. Arkadan gelen usta-çırak ilişkisi olmadığı için bu ara eleman sorununu kapatamıyoruz. Boyacı, kalıpçı, sucu, sıvacı gibi teknik ara elemanlara ihtiyaç var” sözlerini dile getirdi.

İnşaat sektöründe maaşların ayda 70 ile 150.000 TL’ye ulaşmasına rağmen ihtiyacın karşılanmadığını dile getiren Yükselyalçın, rezervasyon ile usta bulabildiklerini ancak birçoğunun da sözünü tutmadığını söyledi. Sektörde talebin oldukça fazla olması nedeniyle daha yüksek fiyat veren firmanın öncelik kazandığını dile getiren Yükselyalçın, kısa vadede çözümün Filipinler, Hindistan ve Afrika’dan geçici kayıtlı işçi getirmek olduğunun altını çizdi.

Aileler artık çocuklarını beyaz yakalı olarak yönlendirdikleri için ara eleman olarak da birçok açık bulunuyor. Ailelerin çocuklarına meslek liselerine göndermesi konusunda Çağrı yapan Yükselyalçın, “Eski usul çırak, kalfa ve usta ilişkilerine dönülmesi gerek. Şu anda bazı inşaat işçileri polis, mühendis, doktor ve savcılardan daha yüksek maaş alıyor. Aileler bunun farkına varmalı. Bu meslekler unutulmamalı” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu meslekte çalışan bulunmuyor! 70-150 bin TL maaş bile işçiyi cezbetmiyor! Rezervasyon yaptıran önceliği kapıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz