Bu sene kimse kışlık yapamayacak! Pazarda fiyatını gören inanamadı: Böyle giderse taneyle satılacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Söke Gazetesi’nde yer alan habere göre, Çarşamba pazarında fiyatı en yüksek olan ürün Ayşekadın fasulyesi oldu. Yaz aylarının en çok tüketilen sebzesi olan Ayşekadının fiyatı 80-100 TL arasında değişiyor. Diğer sebzelerden börülce 70 TL’ye, barbunya 80 TL’ye, bezelye ise 50 TL’ye satılıyor.

Yine yazın sevilen sebzelerinden bamyanın kilosu 40 TL’ye, biberin kilosu cinsi ve kalitesine göre 25-40 TL’ye, patlıcanın kilosu 15-20 TL’ye, domates 10-15 TL’ye, salatalık ise 30 TL’ye satılarak pazarın en pahalı ürünlerinden oldu.

Meyvelerden ise en dikkat çekeni limon oldu. 3 ay öncesinde kilosu 5-10 TL’ye satılan limonun fiyatı 100 TL’ye kadar çıktı.

Kışın fiyatı ateş pahası olan patates ve soğan ise yüzleri güldürdü. Söke Çarşamba Pazarı’nda yeni mahsul patates ve soğan 10 TL’den satışa çıktı. Yeşillik kategorisinde ise marulun tanesi 15 TL olurken, kiraz 60 TL’ye, çilek de 80 TL’ye satışta.

yeni-proje-29.jpg

Pazarda sadece patates ve soğanın ucuz olduğunu söyleyen vatandaşlar ise “Haziran ayının sonuna geldik. Fasulyenin kilogramı 100 TL. Bu fiyat gerçekten çok çok yüksek. Patlıcan, domates, salatalık, börülce, bamya gibi yaz sebzelerinin fiyatları da tüketici için pahalı. Geçtiğimiz yıllarda fiyatlar daha düşük olurdu ama bu yaz sebzeyi daha pahalıya yiyeceğiz” dediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu sene kimse kışlık yapamayacak! Pazarda fiyatını gören inanamadı: Böyle giderse taneyle satılacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz