1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji’den Afrika Sıcakları Uyarısı!

Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji’den Afrika Sıcakları Uyarısı!

featured
service

Uzun süredir kuraklık riskiyle karşı karşıya olan Türkiye, Doğu Karadeniz Bölgesi hariç, ağustos sonuna kadar yağışsız günler geçirecek gibi görünüyor. Dr. Özdemir, “Sıcaklıkların sonbaharda mevsim normallerinin 0,5 ila 2 derece üzerinde olacağını ve kuraklığın alarm verdiğini” ifade etti. Su stresi çeken Türkiye’nin, bu gidişle 2030’a kadar su kıtlığı çeken bir ülke durumuna düşme ihtimali olduğunu vurguladı.

Havalar Ne Zaman Serinleyecek?

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerin yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sıcak hava dalgasının etkisiyle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların artması bekleniyor. Dr. Güven Özdemir, sıcak hava dalgasının Avrupa’yı etkilediğini ve Marmara’da sıcaklıkların 31-34 derece, Ege’de 35-37 derece, Batı Akdeniz’de ise 38-40 derece arasında olacağını belirtti.

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi’nde hava durumu az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. İstanbul’da sıcaklık 33 dereceye kadar çıkacak. Edirne ve Kırklareli’de ise sıcaklıklar 34 dereceyi bulacak.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi’nde de hava az bulutlu ve açık olacak. Kuzey Ege kıyılarında rüzgar, kuzey yönlerden kuvvetli esecek. İzmir’de sıcaklık 35 dereceye ulaşacak. Muğla’da 38 dereceye kadar çıkacak sıcaklıklar, Manisa’da 42 dereceye kadar yükselecek.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi’nde hava durumu az bulutlu ve açık geçecek. Antalya’da sıcaklık 38 derece, Adana’da ise 37 derece olacak. Hatay’da sıcaklık 34 dereceyi bulacak.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu Bölgesi’nde hava az bulutlu ve açık geçecek. Ankara’da sıcaklık 35 dereceye kadar çıkacak. Eskişehir’de sıcaklık 36 derece, Konya’da ise 33 derece olacak.

Batı Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz Bölgesi’nde hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar, kıyılarda kuzey yönlerden kuvvetli esecek. Bolu’da sıcaklık 34 dereceye, Zonguldak’ta ise 30 dereceye ulaşacak.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Samsun’da sıcaklık 31 dereceye, Trabzon’da ise 30 dereceye kadar çıkacak. Artvin’de ise sıcaklık 27 derece olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji’den Afrika Sıcakları Uyarısı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz