1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bunu eken büyük kazanıyor! Litresi 12 bin Euro ediyor, sadece o illerde yetişiyor! Herkes orada yaşamak isteyecek

Bunu eken büyük kazanıyor! Litresi 12 bin Euro ediyor, sadece o illerde yetişiyor! Herkes orada yaşamak isteyecek

featured
service

Geçtiğimiz yıla oranla toplam hasat miktarının yaklaşık 2-3 katına çıktıklarını belirten Öztürk Sarıca, geçtiğimiz yıl içerisinde 30 tonluk gülün, bu yıl 100 tonlara çıkma durumu olduğunu belirtti. Gül fiyatlarının Bu yıl içerisinde ne kadar olacağını tahmin edemediğini söyleyen Sarıca, 1 kilogram gül yağının 12.000 Euro’dan satıldığını Bu yıl ise 10 ile 12.000 Euro arasında değişen bir fiyat beklentisi olduğunu söyledi.

Gül çiçeklerinin buhar ile damıtılması şeklinde elde edilen gül yağı, uçucu yağlar arasında yer alıyor. Yaklaşık 4 ton gülden 1 litre gül yağı elde edilirken en pahalı yağlar arasında da üst sıralarda yer alıyor. Gül yağı elde edilirken aynı işlem içerisinde gül suyu da alınmaktadır.

Türkiye’nin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan Gül yağı dünyada yapılan üretimin yaklaşık %80’ini karşılamaktadır. Isparta, Burdur, Afyon, Denizli illerinde üretimi yapılan Rosa damascena gülü, ile elde edilen bu yağ ise Türk gül yağı adı veriliyor.

gul-yagi.jpg

Cilde pek çok farklı etki sağlayan gül yağı, hücre yenilenmesini hızlandırırken cildi nemlendirip yumuşatmaktadır. Aynı zamanda ciltteki iltihaplanma ve kızarıklık problemlerine en aza indirerek yaşlanma karşıtı etkileri minimum seviyeye düşürüyor.

Bu halini iyileştirme etkisi bulunan gül yağı, depresyon ve anksiyete tedavisinde kullanıldığı gibi uyku kalitesini de arttırmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bunu eken büyük kazanıyor! Litresi 12 bin Euro ediyor, sadece o illerde yetişiyor! Herkes orada yaşamak isteyecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz