1. Haberler
  2. Gündem
  3. Burada yetişmez dediler bahçe kurdu! Kentte ilk ve tek: Almak için ayağına kadar geliyorlar

Burada yetişmez dediler bahçe kurdu! Kentte ilk ve tek: Almak için ayağına kadar geliyorlar

featured
service

Toprağında yapılan analizlerde, ahududu ve böğürtlenin yetişemeyeceğini öğrenen Demir buna rağmen fikrinden vazgeçmedi ve ektiği tohumlardan olumlu sonuç aldı. Üstelik, meyvelerin olduğu yere kır bahçesi de yaparak vatandaşların dalından topladığı meyveleri tüketebilecekleri bir alan da sağlamış oldu.

Hobi olarak başladığı işte şuan 6 dönüm arazide ahududu ve böğürtlen yetiştirdiğini söyleyen Demir, “Burayı 2021 yılında kurmaya başladık. Hobi maksatlı geldik, sonradan iş ticarete döndü. İl Tarım Müdürlüğü tarafından toprak tahlilleri yaptık, ‘olmaz’ dediler. Yüksek rakımlı yerleri sevdiği için burayı uygun gördük. Bursa ve Kahramanmaraş’taki ahududu ve böğürtlen bahçelerini kontrol ettik. Daha sonra ‘biz bu işi yaparız’ diyerek hobi maksatlı girdik, bahçemiz bu hale geldi. Mevcut bahçemiz 6 dönüm. Yanında kır bahçemiz var, artı cevizlik ve bademlik bahçemiz de var. İnsanlarımızı alıştırdık buraya ve çok memnunuz. Gelen kişiler de memnun. Allah bereket versin diyoruz” ifadelerini kullandı.

Sezonun 3 ay sürdüğü bilgisini veren Demir, Buraya gelen herkes memnun. Böyle otantik bir yerin yapıldığı için bize teşekkür ediyorlar. Buraya gelen vatandaşlarımız güneşe de maruz kalmıyor, güzel bir mekan yaptık. Ahududu sezonumuz Temmuz’un 1’inde başlar, aşağı yukarı 20-25 gün gider. Ahududu bittikten sonra böğürtlen sezonu başlıyor. O da Ağustos başında başlar, Eylül’ün 15’inde sezonu biter. Ortalama 3 ay gibi bir günümüz var. Nevşehir’den, Niğde’den, Sivas’tan gelen arkadaşlarımız var” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Burada yetişmez dediler bahçe kurdu! Kentte ilk ve tek: Almak için ayağına kadar geliyorlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz