1. Haberler
  2. Gündem
  3. Buraya gitmeyen İstanbul’da yaşıyorum demesin! Sonbaharın cennet rotası: Giden dönmek istemiyor

Buraya gitmeyen İstanbul’da yaşıyorum demesin! Sonbaharın cennet rotası: Giden dönmek istemiyor

featured
service

Tabiat Parkı’nın hemen girişinde bulunan Tarihi Kurt Kemeri, ziyaretçileri etkileyen tarihi bir yapıdır. Bu alanda vakit geçirirken, hem doğanın tadını çıkarabilir hem de tarihin izlerini görebilirsiniz.

Ayvat Bendi Tabiat Parkı, doğa yürüyüşü ve bisiklet gezisi yapmak için mükemmel bir yerdir. Park içerisinde yer alan Kurt Kemeri Sosyal Tesisleri, ziyaretçilere yeme içme imkanı sunmaktadır. Aileler ve arkadaş grupları için piknik alanları, gün boyunca dinlenmek ve eğlenmek için uygun alanlar sağlamaktadır.

Adını 1765 yılında III. Mustafa döneminde yaptırılan Ayvat Bendi’nden alan bu doğal güzellik, Kağıthane Deresi’nin kollarından biri olan Ayvat Deresi üzerine inşa edilmiştir. Belgrad Ormanı içindeki 9 tabiat parkından biri olan Ayvat Bendi, Eyüp Kemerburgaz semtine dahildir.

ayvat-bendi-mesire-alani-2.jpg

Ayvat Bendi Tabiat Parkı’na ulaşım oldukça kolaydır. Yenikapı Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’da inebilir, ardından ‘42 HM’ hattına binerek son durakta inebilirsiniz. Alternatif olarak, yol üzerinde geçen minibüslere veya bir taksiye binerek 15 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tabiat Parkı’nın girişinde mesire alanları bulunmaktadır; yürüyüş parkurları burada başlamakta. Ancak, Ayvat Bendi’ne giden yollarda yer yer çukurlar bulunmakta ve bakım eksiklikleri göze çarpmaktadır. Ayrıca, kamp alanında sorumsuz bir şekilde kullanılan alanlar olduğu için ziyaretçilerin dikkatli olması önerilmektedir.

ayvat-bendi-mesire-alani-3.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Buraya gitmeyen İstanbul’da yaşıyorum demesin! Sonbaharın cennet rotası: Giden dönmek istemiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz