Burayı bilen Antalya’nın kapısına uğramaz! Bu güzellik şimdi turizmin yeni gözdesi olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve onaylanan projenin detaylarını yerinde inceledi. Sivas İl Özel İdaresi ve Hafik Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şimşek, gölde restoran, kafe, gezinti iskelesi, kuş gözlem kulesi, otopark ve yürüyüş yollarının yapılacağını belirtti.

Vali Şimşek, 15 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek çevre düzenleme çalışmalarının doğal dokuyla uyumlu olacağını vurguladı. Şimşek, “Özel İdaremiz ve Hafik Belediyemiz iş birliği ile yine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın desteği ile 15 bin metrekare alanda yeni bir çevre düzenlemesi gerçekleştiriyoruz. Doğal güzellikle uyumlu bir şekilde bu kapsamda öncelikle restorasyon çalışmaları olacak hem restoranda hem de kafede. Yine yürüyüş alanları olacak. Aydınlatma, aynı zamanda park alanları bunun yanında çocuk oyun alanları gibi peyzaj düzenlemesi ve iskele bu proje kapsamında uygulamaya geçirilecek.” dedi. Bu kapsamda, restoran ve kafe gibi alanlarda restorasyon çalışmalarının yanı sıra yürüyüş yolları, aydınlatma, park alanları, çocuk oyun alanları ve iskele gibi peyzaj düzenlemeleri yapılacak.

resim-2024-06-28-020242390.png

Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Hafik Gölü’nün turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor. Vali Şimşek, “Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak ve ilçemizin turizm potansiyelini yükseltmek. Şimdiden hem Hafik’imize hem de Sivas’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Burayı bilen Antalya’nın kapısına uğramaz! Bu güzellik şimdi turizmin yeni gözdesi olacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz